Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Venter på Vårherre.

 

- Gir vårherre oss 10-15 cm. natursnø så åpner vi,

sier daglig leder i Tromsø Alpinpark, Rune Kufaas.

 

Alpinanlegget i Kroken er det eneste stedet i Tromsø som har snø. – Vi produsere så mye vi klarer, men vi trenger flere minusgrader for å få skikkelig fart på snøkanonene, sier Rune. Kundegradene må under 3 for å produsere snø. Dess kaldere det er – dess mer snø kan vi produsere. Bamseløypa og skiparken har prioritet. – Vi er en kystby. Klarer vi å åpne bakken i løpet av desember er vi super happy, sier han.

- Akkurat nå driver vi og doser ut snøen vi har for å få oversikt over hvor mye vi faktisk har produsert, sier han. Uansett er vi avhengig av hjelp fra oven. Vi må ha litt snø rundt løypa og i heistraseen. Man kan ikke risikere å fly ut på grusen om man faller og sklir ut av bakken.

Det er mange ting på gang borte i Kroken. De gamle og ødelagte vannrørene for snøproduksjon byttes ut med nye rør med større kapasitet.

– Vi legger nye rør som vil øke kapasiteten på produksjonen av snø. I tillegg legger vi nye strømføringer pluss signalkabler og fiber, sier Rune. Da vil snøproduksjonen bli automatisert og styrt fra en datamaskin. Vi graver også ned 10 nye kummer opp langs slalåmløpa.

Dette er fase en. Fase to starter opp neste sommer. Da blir det snøkanoner hele veien opp til toppen i tillegg til kanoner i Bamseløypa. Kapasiteten på rørene som frakter vann fra Krokelva blir økt kraftig, og det blir tre ganger så mange kanoner som de har i anlegget i dag.

Nytt av året i år er 450 kvadratmeter platting ved lavvoen nede ved heisen. – Den skal vi holde snøfri gjennom hele vinteren, forteller den daglige lederen. Her blir det muligheter for varm drikke, lyd og kos. Vi skal ha flere arrangementer gjennom vinteren her, sier Rune. Det blir en ”innrammet” sosialt område. Man kan selvsagt også være inne i lavvoen og varme seg.

Noe annet som er nytt av året er butikk- og utleiedelen. Den er utvidet til det dobbelte fra sist sesong – rundt 200 kvadratmeter. – Det blir mye mer effektivt, forteller Rune. Topp moderne ski og sko er kjøpt inn nytt i år. Det er strekkoder på alt av utstyr, så det skal bli et helt annet tempo på utleiedelen og ved kjøp av heiskort, lover han.  Det blir i tillegg en liten ski-shop med det mest nødvendige av utstyr å få kjøpt.

Det blir også utvendige høyttalere ved heisen. Her vil det rulle radio og musikk mens du venter i heiskøa. – Vi vil også informere publikum når det er behov. For eksempel ved stopp i heisen eller dårlig vær på toppen. Vi satser på å yte god service hele tiden - hver eneste dag, avrunder daglig leder Rune Kufaas i Tromsø Alpinpark.

 

Del med dine venner