Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Tromsøs kaldeste plass.

Jeg har tatt tempen på Tromsø. I Tromsdalen synker den dypest.

Jeg startet ut fra Nordlys midt i Tromsø klokka kvart over 12 i formiddag. Måleren i bilen bruker å stemme bra med værmeldinga, og den viste minus 7 grader.Skyene var rosa i sør, så jeg tok retninga den veien. På øyas sydligste punkt er kvarter senere var det nøyaktig samme temp som i sentrum. Minus 7. Ti minutter senere ved Domkirka – akkurat de samme syv minusgradene.

Tromsdalen neste. Der var det minus 20 grader ved TUIL Arena i går formiddag.

Midt på Tromsøbrua viste termometeret i den etter hvert varme bilen fortsatt syv kalde.

Ved båthavna i Dalen svingte jeg ned til sjøkanten. Klokka 12:50 var det noen grader kaldere enn i byen. Minus 10 nøyaktig.

Opp langs elva bærer det, og ved gravlunden har det sunket ytterligere. Minus 13,5 grader nå klokka fem på ett. Ved Tromsø Camping reklamerer de for Henning Olsen. Kremen av iskrem siden 1924 som de så kjekt sier. Tipper salget går trått i 13,5 kalde grader.

Nordover mot Tomasjord blir det varmere. Ved tunellinnslaget kvart over ett viser måleren i dashbordet 11 kalde.

Neste stopp er ved Kullkransvingen på øya. Nede på kaia er det mildere enn rett over sundet. 12:30 og minus 7,5 grader.

På radioen melder meteorolog John Smits om minus 32,4 i Kautokeino og minus 28,4 på Røros. Og Spitsbergen med mildvær og skarve minus 5. Norgesglasset på P1 komer tilbake og tar for seg stillongsen. Den norske utgaven ble født i Ålesund i 1950, og den passer fint som undertøy i nord i disse dager.

Ved Norges Arktiske Universitet stopper jeg ved en sykkel som står nedfrosset.  Studentene studerer i minus 10,5.

Jeg styrer bilen så langt nord det er mulig å komme på Tromsøya. Like før klokka 14 viser måleren 9,5 under streken. Iskrystallene ved enden av skiløypa blinker til meg, men det er også de eneste som blinker der borte.

 

Oppe i Hamna litt lenger sør er det en halv grad mildere.

Minus 9 viser det der, og lyset over Kvaløya i sør blir også stadig kaldere. Jeg svinger ned til flyplassen på veien sørover. Samme der. Minus 9.

På Røstbakktoppen er det litt kaldere enn nede ved havet, men ikke den store forskjellen. Minus 8,5.

Siste stopp er oppe hos isbjørnen på Værvarslinga, eller Meteorologisk Institutt som det så fint heter. Bamsefar- eller mor står varmt og tørt på to bein og strekker seg ut mot iskrystallene på vinduet. Hadde meteorologen skulle lest opp tempen der og da ville hun sikkert sagt Tromsø klokka 14:30:  Minus 9.

Konklusjon:

Skal du kjenne kulda bite deg i kinnene så får du best utbytte inne i Tromsdalen.

Temperatruren i går ettermiddag inne i Tromsdalen må være noe av det laveste som er målt i Tromsø? Rett meg om jeg tar feil!

 

Del med dine venner