Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Ser du hvorfor "alle" liker det ene bildet og ingen det andre?

Her om dagen la jeg ut to bilder på Facebook med denne teksten:

Tromsø fra oven. Om byen hadde ligget i Lofoten ville den kanskje sett slik ut.  Det værste er at noen gjør slike forvrenginger og selger bildene.

Tromsø med Kvaløyfjellene i bakgrunnen slik det tar ut fra fastlandssiden over Gammelgård.

Det ene var et panoramabildet av Tromsø - tatt litt sør for Fjellheisen.

Det andre var akkurat samme bildet, men det fikk mye mer av både Like og Del.

På det mest likte bildet hadde jeg presset panoramabildet sammen til et kvadratisk bilde. Motivet er skviset sammen. Fjellene ble vel i sin tid presset opp av jorda. Her har jeg hjulpet til litt ekstra der naturen slapp taket. Fjellene på Kvaløya minner mer om Lyngsaplene. Begge broene har blitt mye høyere. Selv en tur opp til der det nye badelandet skal ligge blir som en liten topptur å regne. Dette forvrengte bildet er delt og delt på Facebook. 520 ganger i skrivende stund. Det har også fått over 1200 Likes. Til sammenlikning fikk originalen over byen slik den egentlig er 26 Likes og 26 delinger.

Slik ble den sammenskvisete versjonen av Tromsø. Kanskje byen hadde sett slik ut om vi lå i Lofoten, men det gjør vi jo ikke.

For noen år siden var det et firma/en fotograf fra Harstadområdet (håper hukommelsen er på min side) som "spesialiserte" seg på slike sammenpressede panoramaer. Et av bildene hang lenge på veggen på Tromsø Lufthavn Langes. Jeg stusset mange ganger over at noen lagde slike bilder, men like mye på at noen kjøpte dem. Nå skjønner jo jeg også at juks og bedrag med moder jord selger. Tror jeg holder meg til skaperverkets måte å designe naturen på. Men hvem vet - kanskje man presser sammen noen bilder til en kunstfoto-utstilling en dag man føler seg litt presset...

 

Noen av kommentarene til bildet gikk som dette:

Husøya.

Flott bilde av Tromø i "vinterdrakt".

Nei, ikke Tromsø. Dette er Husøy på Senja.

Har Husøya flyplass..dette er Tromsøya.

Er nok bare en fjordarm på bildet. Øya Husøy ligger i Øyfjord/Ørnfjord/Husøyfjord nord på Senja. (Kjært barn har mange navn, skulle likt å vite hvilket navn som helst brukes lokalt ..)

Ser du har kommentert ikke mindre enn tre ganger at dette er Husøy på Senja. Ser du et annet bilde enn oss andre, eller er du kanskje ikke så stødig i lokalgeografi i Troms fylke?

Et av de ailler finaste bildan a byen våres æ noesinne har sett! Dæggern,du e go,Yngve! 

The Manhattan of the Arctic.

Såvidt jeg kan se så er dette Tromsø og Tromsdalen og på langt nær IKKE Husøya!

Woha. Med mitt skispor nede i høyre hjørne. Tøft.

Det var det året det var så bratt. Heftig utsikt og landskap!

Hvem fleiper og hvem mener alvor? Skal jeg le eller gråte? Ikke vet jeg. Tror rett og slett jeg gir meg her og nå med å konstatere at disse sosiale medier lever sitt eget liv.

Klarte ikke la være å ta med et par bilder til fra byen. Her er det Tromsø sentrum anno 2010 som har fått sin tette og høye bebyggelse. Brua har også fått et løfte, og Ishavskatedralen strekker seg litt nærmere himmelen.
Her er det nordspissen av Tromsøya fra 2010 som har fått seg et løft. Et universitet med skyskrapere, en skiflygingsbakke i Grønnåsen og alpefjellene bak på Kvaløya og Ringvassøya (th). Den eneste som kanskje er fornøyd med dette løftet må være fengselsdirektøren. Hun har fått høye murer rundt fengselet på Gimle.

 

Del med dine venner