Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Siste nytt fra hanen og hønemor

Om fire dager er det klart for avduking av Gyllenborghanen. Oppe i stillaset på Gylleborgs sørvegg fant jeg Marit Bockelie sammen med portugisiske Isabel Ferreira. Med seg på laget har de fått assistent Stella Hessler.

Avdukingen er satt til 17. Juni, og damene har god tro på at de blir ferdige i tide.

- Vi skøyter sammen de fem delene som verket består av, forteller Marit fra avsats fem. Det går bra. Vi har beregnet de fem delene ganske så bra i forhold til hverandre, smiler Tromsøkunstneren.

De jobber med siste biten av verket 10-12 timer daglig for å rekke åpningen.

- Alt går etter planen, og skøytene mellom de fem delene må stemme, forteller Marit. Stemmer det ikke så vil det vises.

Været spiller ingen rolle for jobben på kunstverket, men de ønsker seg varmere dager. – Det blir kaldt på fingrene, smiler Isabel. Portugisiske fingre er ikke vant med grader ned mot null, smiler hun tappert. Marit supplerer med at det er kaldt for Tromsøfingrene også.

Hvordan går det å jobbe i høyden?

No problem, svarer 82-åringe Marit. Her er det spreke og smidige damer, flirer hun.

Og det må de være. Det er trangt på plankene mellom veggen og presseningen som skjuler og beskyter verket. Men jobben med å ferdigstille går på skinner.

- Vi kommer til å bli ferdige til avdukingen, sier Marit. Fredag morgen klokka 08:00 fjerner de stillasene. Da er verket vasket og dekket til. Så skal det settes opp tribuner på andre siden av veien før verket skal avdukes med pomp, prakt og to nyskrevne fanfarer.

- Jeg skal ha to øvinger til med orkesteret fra Prestvannet- og Gyllenborg skole, forteller kunstneren, som håper kommunen ikke glemmer å montere lysene som er planlagt. – Pengene til lys er der, og de må på plass om dette skal bli et verk for mørketiden også, blinker hun lurt.

Del med dine venner