Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

REGN med paraplyen.

Byge eller duskregn.

Floing og fossregn. Plaskregn.

Pøsregn. Pessregn. Regnskyll og silregn.

I dag fikk vi alt på en gang i Tromsø.

Jeg har sjekket paraplymoten.

Jeg klipper fra Wikipedia: ”Regn er en form for nedbør, og kan opptre i andre former som snø, sludd, slaps (på bakken) hagl og dugg. Regn opptre når vanndråper faller mot jordoverflaten fra skyer. Ikke alt regn når jordoverflaten, da noe fordamper når det faller gjennom tørr luft.”

”Paraply (fransk parapluie av italiensk parare, ”beskytte” eller ”verne mot”, og fransk pluie ”regn”) er en bærbar, sammenleggbar skjerm av vanntett stoff brukt til å skjerme seg mot regn og annen nedbør.

Paraplyer, på samme måte som parasoller, har vært brukt i tidligere tider hos assyrerne, egypterne, i Kina og India, men da som et symbol på en høytstående person. I Europa tok man i bruk paraplyer på 1500-tallet”.

YR. På værmelderen YR.no gjør grafen et kraftig nedbørshopp midt på dagen i Tromsø, men det går mot tørrere tider. Litt nedbør i kveld – ikke en dråpe i morra. Men vi får nå se, for som vi vet snur han fort.

Å bli værsyk er ikke en myte. Mange bli værsyke. Været er en motspiller for folk som plages med astma og allergi, leddplager og revmatisme. Det hevdes også at psyken vår er følsom overfor været, og følsomheten øker med alderen. Jeg kjenner selv litt på akkurat den. Sosiale medier har også gjort oss mer værsyke. Før fikk noen av oss et postkort med hvite strender og palmesus. Nå får vi servert godvær fra hele verden fra våre reisende venner - hele tiden. Det er på tide at sommeren tar seg en tur nordover nå! NÅ!

 

Del med dine venner