Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Påskenatt i katedralen i Dalen.

For de som feirer påske i byen og skal i kirka en gang i år.

Sats på påskenattsmesse i Ishavskatedralen.

Klokke 23 lørdag - påskeaften. Så starter påsken.

Menigheten sitter som tente lys i mørket med hvert sitt utente lys i hånden. Snart kommer lyset. Prosesjonen kommer bakfra med biskopen i spissen. De tenner lyene til alle frammøtte denne påskenatten. Jeg har fått kantor Kristian Paulsen til å ta kortvarsjonen av hva som skjer: Fra manus (liturgien): "Kirken ligger i mørke, menigheten venter i stillhet". Påskelyset - det store stearinlyset som pleier å stå ved døpefonten - tennes, og fra dette utgår lys til alle som er i kirken. Så synger en av prestene den 10 minutter lange påskelovsangen, og menigheten svarer med omkvedet "Dette er natten da Kristus brøt dødens lenker og seirende stod opp fra dødsriket!" Dette er det sentrale i messen, det er en jubelmesse som går fra mørke til lys. Vi døper de av våre konfirmanter som ennå ikke er døpt, her feirer vi nattverd, og messen avsluttes med at menigheten går ut på kirkebakken og synger "Krist stod opp fra døde". Kanskje kan sangen høres helt over til øya for den som lytter i halvett-tida på natta? Så sier vi, eller snarere roper, sammen med kirkene over hele verden "Kristus er oppstanden" og svarer "Ja, han er sannelig oppstanden!" Det er først nå man kan ønske hverandre god påske. Kristus er stått opp, påskedagsmorgen er bare noen timer unna.

Og i natt skal vi stille klokka. Kortere får jeg det ikke. Manus er på 45 sider.

Tusen takk, og god påske til deg og menigheten!  

 

På kirkas hjemmeside sier de det slik: Påskenattsmesse - fra mørke til lys! Gå inn i påskenatten i kirkerommet, med musikk, tekster, røkelse, mørke og lys. Dåp og nattverd.

Bildene er fra i fjor. Disse holder orden på messen i år:

Domprost Herborg Finnset.

Sokneprest May Line Angell.

Sokneprest Kjell Yngve Riise preker.

Sokneprest Birgit Lockertsen.

Prostiprest Leif Nordahl.

Kateket Cathrine Kjeldsberg.

Kantor Linde Mothes.

Kantor Kristian Paulsen.

Forsangergruppe.

Konfirmantministranter.

Del med dine venner