Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

En god hårdag.

Næringslivsdagen Nord 2015 er over med god margin.

Nyhetsjournalistene har skviset ut det som var å hente av news.

Storsalen i The Edge er omgjort flere ganger siden næringslivet gikk ut hovedinngangen.

Det er på tide å få ut bildene også!

The Edge begynner å få rutine på å arrangere store saker. Hele veien fra inngangsdøren og inn er hotellet pyntet og fargelagt etter alle kunstens regler.

I lobbyen og på yttersiden av The Edge har hotellet en skulptur. En naken mann i rustet metall står på yttersiden og ser mot lyserer tider i sør. Inne henger samme mannen på en av skiferveggene. Det er den britiske kunstneren Antony Gormley som har laget en avstøpning av seg selv. Han er for anlednbingen rosa.

Det mingles og prates. Næringslivsledere fra nord møtes over en stående kaffe og noe å bite i. Jeg har opp gjennom årene vært innom noen konferanser. Dette må være en av de bedre. Foredragsholdere er fløyet inn sørfra og fra utlandet. Mange av deltagerne er gjengangere. De mingler med de samme som de minglet med sist de møttes. Det kommer kanskje ikke så mange nye tanker ut av det, så det nok "livsviktig" at foredragene kan gi noe å tygge på.

Storsalen på hotellet er lyssatt og stylet. Lyden er god, og teknikken virker. Tre hundre stoler er rettet inn mot scenen. Scenen er plassert på langveggen rett fram denne gangen. Det er på den måten alle kommer nærmest mulig scenen.

Per-Einar Dybvik er gründeren av WiMP. Han drar oss gjennom livet fra ringetoner til de ble kjøpt opp av Jay-Z.

Hva er det så som serveres fra scenen? Byens nyhetshaier har allerede tatt for seg av det, og jeg har ikke kommet over noe som kan kaste et annet lys over noen av foredragsholderene heller. Jeg tar meg selv i å lure på om det er noe matnytting, eller bærekraftig som det sikkert heter nå til dags, å hente på slike konferanser. Er det et lys å se for de som deltar? Jeg har ikke svaret, men det kan virke som om at det er mange av de samme næringslivsfolkene som går igjen på slike konferanser. De samme lederne står og prater med de sxamme, gamle kjente i pausene. Så det er nok fra scenen man skal hente de store tankene og inspirasjonene.

Tromsøgutten Espen Lind på gitar sammen med en av artistene han har levert varene til, men hun måtte nøye seg med å delta på video.

Mannen bak merkevaren Dubai har inntatt scenen. Han "unboxet" et ukjent sted i ørken. Nå vet ALLE hva Dubai er, og millioner besøker årlig byen med de høyeste husene og de menneskeskapte øyene. Santosh Hejmadi er en liten mann, men grunnlegger og administrerende direktør i Market Gurus International AB ser mange likheter mellom Dubai og Tromsø. Helt motsatt egentlig, men samtidig helt likt. Sand vs snø. Sol vs mørke. Varmt vs kaldt. Han har stor tro på nord, og det summes om hvordan "pakke ut Tromsø" i neste pause. Og det at vi har rundkjøringer inne i tunnellene våre. Tenk en James Bondfilm med kjørescener fra der inne, blinkesmiler han. 

Stadig nye foredragsholdere gjør sin entré. Fra Sparebank 1 Nord-Norge snakker konserndirektør Petter Høiseth igjen om å levere i verdensklasse. Og om sist han var i New York og møtte på motiver fra nord i profilering av både Nike og SAS. Naturen vår er i alle fall i verdensklasse. Fra Amerika kommer også Gro Eirin Dyrnes seilende inn på scenen. Den norske damen er direktør i Nordic Innovation House i Silicon Valley. Der er det andre tall og et annet tempo enn nordlendingen er vant til. Dama trynet på scenen under foredraget, men fallet viste seg å være innøvd.

Formiddag ble ettermiddag på The Edge, og pausematen gikk over til pølser og øl. Storebror Bremnes inntok scenen og dro noen låter sammen med gitaren sin. Stemningsfullt, skjørt og vakkert. Men allsangen Ola prøvde å få dressene og draktene med på gikk heller trått. Han benyttet anledningen til å takke Hekla Stålstrenga for at de hadde tatt tak i låten "Har du fyr". For en fyr!

Ola Bremnes var lokket ut av skolestua i Kvæfjord og inn på den store scenen på The Edge. Det ble både lys, varme og har du fyr.

Etter Ola kom Kim på scenen igjen. Konfransier Kim Daniel Arthur loset oss stødig og lunt gjennom hele dagen. Neste på agendaen var prisdryss til Årets Vekstbedrifter. Latter og smil på scenen når Innovasjon Norges Finnmarksdirektør Linda B Randal og Nordlysredaktør Anders Opdahl avslørte at vinneren var Henriksen Shipping Service.

Den store konferansesalen var omgjort til et festlokale i løpet av den siste pausetimen. Make-over stod F&O interiør for.

Små sittegrupper. Ståbord. Tapasbord spredt rundt i lokalet. Dempet belysning. Lekkert gjort! Egentlig utrolig hvor koselig en konferansesal kan bli.

Konferansesalen på The Edge kan brukes til så mangt. Særlig når lys brukes som virkemiddel.

På nytt inntok vår egen Espen Lind scenen. Sammen med to medmusikanter trillet Espen ut litt av rekken med hits foran nordlyset som flagret på bakveggen. Foredraget Espen holdt ble den største snakkisen, og minikonserten trillet nok en sekser på terningen den også.

 

Etter hitparaden til Espen Lind var det kun siste runde med mingling før årets dag for næringslivsfolket var over. Lysene kom på og festdagen var over.

Tolv studenter fra UiT Norges arktiske universitet var trukket ut til å delta på dagen. Hun jeg snakket med var ikke kontaktet av noen av deltakerne. Men hun tok kontakt og var genuint interessert i hva vi holdt på med. Og hun fortalte villig vekk hva hun var interessert i.

Kanskje er det der i gården framtidens tanker ligger? Gi dem mer plass til neste år. Gjør dem mer synlig til neste år. Og hør hva de tenker om framtiden til neste år. Den er tross alt deres!

Del med dine venner