Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Nå er det 100 % sikkert. Det blir jul!

Julegrana på Torget i Tromsø er tent med hjelp fra statsminister Solberg.

De røde hjertene dingler over sentrumsgatene.

Men vi er ikke helt sikker på at det blir jul før julehuset på Mellomveien tennes.

Nå er det tent. Det blir jul!

Bjørn Jarle Sørensen og kona Beate Lium Sørensen har slått på lysene på det etter hvert så berømte julehuset sør på Mellomveien i Tromsø. Det er 12. Året på rad at de lyser opp i mørketiden.

- Vi har montert lys og nisser den siste tiden. Nå er vi endelig ferdig, smiler ekteparet. Noe er fjernet fra i fjor, og noe nytt har kommet til. Det er omtrent på nivå med fjoråret, smiler sjefsnissen. Det mest iøynefallende av det nye er nissen som kommer opp av pipa og vinker før ha tar turen ned i pipa igjen.

Paret forteller at strømregningen stiger litt i desembermåneden, men ikke så mye.

– Regninga øker med en drøy 1000-lapp, så det er ikke store forskjellen. Vi slår på lysene om ettermiddagen, forteller nisseparet. Lysene blir slått av litt utpå kvelden.

Julelysene er på tre kurser. Seks stikkontakter må inn for hver gang huset skal lyse.

Paret forteller at det har blitt en hobby, dette med julehuset. – Det er fint å kunne lyse opp i mørketiden. Og så er det hyggelig å kunne glede andre med dette, smiler de, og oppfordrer folk å ta hensyn når de skal innom og titte på nissene og lysene.

Ho ho ho og god jul!

Del med dine venner