Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Nå blir det lys!

Snøskulpturene har stått i kveldsmørket på Stortorget i Tromsø siden de ble laget. Nå får de lys!

For noen dager siden fikk jeg med meg Morten Rudi Johansen i Arctic Event for å lyssette snøskulpturene som kom opp i regi av Tromsø Thaiforening sin Tromsø Internasjonale Snøfestival. Etter å ha sett bildene tok Roger Michalsen tenning.

- Jeg brenner for et levende sentrum, sier Roger, som bor i toppetasjen av Rogers-bygget med utsikt til torget.

 

10-12 lamper

- Jeg er jo omtrent født på torget, flirer Roger. Min første tanke var at dette må vi få gjort noe med. Jeg tok kontakt med lysmester Morten Rudi Johansen, sier han.

Morten kastet seg rundt og fikk tak i lysene har trenger til dette  i Bodø.

- Jeg har leid inn 10-12 utendørslamper til dette prosjektet, forteller Morten. Snøfigurene ble utrolig stilige når de fikk litt lys på seg den kvelden vi testet det ut, sier Morten. Når Roger ringte meg var jeg rimelig lettbedt, smiler Morten.

Byggesystemer stiller med ekstra strømkabler for å få dette til.

10-15 sekunder

Også Bjørn ”Bønna” Helberg var lett å overtale.

- Det tok 10 sekunder å få Bønna med, flirer Roger.

- Jeg holder til nede på hjørnet av torget, så dette må jeg være med på, sier Bønna. Alt som skjer på torget  er jeg med på, sier Bønna. Jeg har sterke følelser for byen og sentrum, sier han. At sentrum er døende er en stor overdrivelse!, gliser kaffekongen.

Roger driver Asian Healty Foods og fant ut at dette var en gylden anledning til å gi noe tilbake til ildsjelene i Tromsø Thaiforening og til byens folk og til turistene som besøker byen.

Thaidamene

- Dette er en gest og en støtte til det fine arbeidet disse damene i snøfestivalen med Wanna Helnes i spissen, sier Roger. Jeg har jo sett på denne utstillingen fra leiligheten min. På kveldstid er det veldig mørkt på torget. Men lys blir det et helt annet inntrykk, sier han.

Bønna mener torget har et stort, uutnyttet potensiale.

- Vi må utnytte torget mye mer, sier han. Dette er et positivt bidrag som jeg gjerne er med på.

Med seg på laget har trioen også Morten Lønstad som driver tapasrestauranten T på torget. Morten L hadde ikke anledning til å stille opp på intervjuet, men er med på spleiselaget. Han brukte 15 sekunder før han bestemte seg, gliser guttene.

En uke fra nå

Lysene monteres opp fredag ettermiddag og blir stående en uke.

- Klokka 20 i kveld må jeg være ferdig med lysene, sier Morten. Da skal jeg på konsert.

Roger skal få vaktene på Roger`s til å ha et øye med lysene på kveldene i helga, men gjengen håper at alle som er i byen vil passe litt på at de får stå i fred og lyse opp i mørket.

Hvis lysene skal vare lenger enn en uke må andre være med på spleiselaget, oppfordrer de tre guttene.

- Vi kan sikkert forlenge perioden, men da må flere på banen med noen småkroner, sier dem. Dette er en test for å sjekke responsen, men byen må ikke la denne sjansen gå fra seg, er de enige om.

- En lys-, snø- og isfest i vinterbyen Tromsø er absolutt på sin plass, samstemmer de. Hva med en idédugnad, spør de. Det er krefter nok i byen til å få til noe. Snø og is har vi nok av.

 

 

Del med dine venner