Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Moteshow Backstage.

Et hærlig kaos av unge mennesker, hårspray, blondetruser og stramme magemuskler.

Bli med inn bak catwalken i minuttene før showstart.

8 vakre jenter og 4 stilige gutter og et virrvarr av klær og gode hjelpere svirrer rundt på bakrommet. Det er en halvtime til moteshowet under årets designweekend på The Edge starter. Stolene som er satt opp ute i lobbyen begynner å fylles opp av forventningsfulle damer og noen herrer.

Det er den lokale modellmamma Inger Lise Ebeltoft som stiller med modeller fra sitt eget Ebeltoft Modeller.

-  Dette showet startet egentlig for tre uker siden, forteller Inger Lise. Da kom Mona Abelsen fra M.A.S og spurte om hjelp til gjennomføring av moteshow under Tromsø Design Weekend. Butikkene M.A.S, Drømmedama og gullsmed Wintervold skulle sammen stå for showet og trengte litt hjelp til å koordinere, forteller Inger Lise.

Butikkene ønsket at modellene skulle være over 20 år. Det var den aldersgruppen som er målgruppen til butikkene, forklarer hun, og gikk i gang med å finne ut hvem av modellene som var tilgjengelige for oppdraget.

På bakrommet er det full aktivitet minutter før showstart. Fulle klesstativ med nummerlapper på hvert plagg til hver enkelt modell. Hver modell med egen påklederske. Florlette blondetruser og lange bein. Noen jenter med bh og noen uten. Gutta stiller i boxer.

Butikkinnehaverne som sjekker detaljer. Frisører fra Gry Celius sin salong Celius sprayer og styler og gjør den aller siste finishen. Stylist Nina Expositi Holmen koordinerer ”showet” på bakrommet. Til sammen et kaos for et utrenet øye, men de involverte har full kontroll.

- Det er mye spenning og mye adrenalin der bak like før showstart, sier modell Lise Lotte Håndstad. Man er litt nervøs og litt spent. Og litt stresset, smiler hun. Men vi roer hverandre ned. Og hyper hverandre opp. Og gir hverandre komplementer, forteller Lise Lotte. Det er et lite miljø i Tromsø. Alle tar vare på hverandre. Vi er som en liten familie, sier hun.

Inger Lise har spesialisert seg på modeller for mote og catwalk. Det er det samme som Inger Lise selv gjorde i sin modellkarriere. Bilder av alle modellene, de strategiske målene, skostørrelser og annen relevant info ble sendt til butikkene, som igjen plukket ut klær som passet hver og en.

- Vi ble enige om at showet skulle vare 20-30 minutter. Så var det å time lengde på catwalken, og hvor mange antrekk som skulle være med. Det endte opp med 8 jenter og fire gutter for å få det til å gå rundt, forklarer Inger Lise.

- Modellene fikk tre timer på fredagen for gjennomkjøring av showet nede på The Edge. Da hadde de fått prøvd klær og sko. Det var justeringer av kjøreplanen helt opp mot showstart lørdag formiddag, sier hun.

Stressnivået er ganske høyt under showet også. Det er kort tid til hvert klesskift. I løpet av et minutt er et antrekk av og et nytt antrekk på. Men med gode hjelpere og litt rutine går det fint.

- Det skal være litt stress, smiler Lise Lotte. Lynskift kan jeg, både som modell og på privaten, gliser hun. Det går på autopiloten, og med gode hjelpere der bak går det helt fint.

De gode hjelpere var yngre modeller fra stallen til Ebeltoft Modeller. Inger Lise ønsket å gi de yngre modellene en smak av hva som venter før de skal i ilden selv og gå moteshow.

- Man kan ikke være sjenert om man går for en modellkarriere, forteller Lise Lotte. Det er både pupper og lår, men man er så opptatt av seg selv og sin oppgave at man legger ikke merke til all nakenheten, sier hun. Det er en jobb. Er man ikke bekvem uten bh så slipper man det. Da er det på med bh, men vi som er litt eldre tenker ikke så mye over det, smiler hun. Skal man holde på med dette er det viktig å være bekvem med både antrekkene og nakenhet, og her i Tromsø er det rom for å være som man er. Det er et sunt miljø, og vi tjener litt på jobbene, men man gjør ikke dette for å bli rik, avslutter Lise Lotte.

Modellene som gikk på catwalken var Lise Lotte Håndstad, Josefine Wedset Solstad, Renate Ingvartsen, Morten Andersen, Sabine Volley, Julian Finne, Inger Kristin Benjaminsen, Isabella Camilio, John Lukas Somby, Julie Rydningen, Henrik Hoven og Hansine Sæverud.

 

Del med dine venner