Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Lys for en million.

Først kom det lys i det lille Lehne-småttet.

Nå følger Mack-kvartalet opp.

Sørveggen på bygget har ikke fått så mye ekstra lys. Inngangspartiet nede mot Storgata er opplyst med downlights, og ett av de store vinduene har fått en lysinnramming. Ellers er det kontorvinduene som sørger for lyssettingen. I går ettermiddag fikk bygget litt ekstra drahjelp av den roa solnedgangen som speilet seg i vindusflatene.

 

- Vi er glade i Tromsø. Vi ønsker å bidra til forskjønnelse av byen, sier Sigurd Stray, eiendoms- og utviklingsdirektør i Eiendomsspar AS. Det er de som eier Mack-kvartalet.

– Dere har så mye mørketid i Tromsø at det er på sin plass med litt lys i mørket, sier Sigurd.

Ikke før har Lehnesmåttet fått sitt lys, så kommer et helt kvartal på banen. Eiendomsspar AS har investert 1 million kroner på å lyssette Mack-kvartalet. De engasjerte Consept Design med lysdesigner Fredrik Eng til å lyssette bygget sør i sentrum av Tromsø.

På hjørnet i sør oppe ved Grønnegata ser man tydelig innrammingen det store vinduet har fått. Også på oversiden har det blitt godt lys. Inngangspartiet til kunstutdanningen har fått kraftige lyspunkter som sørger for at det mørke hjørnet er blitt et trygt sted å ferdes. Oppe på teglsteinveggene er det montert flere lyspunkter. Mer som effekt og utsmykning enn som nyttelys.

 

 

Framheve bygget.

– Håpet er at det skal være spennende å se på bygget, sier Sigurd. Vi har prøvd å skape forskjellige stemninger og punkter rundt huset som skal bygge opp under kvartalets historie, sier han. Vi har ikke ønsket å bruke farget lys. Fargene på bygget står for fargene. Vi har forsøkt å framheve dem og å skape stemninger, sier eiendoms- og utviklingsdirektøren. Det gule bygget som, huser ØL-hallen står urørt. De beholder sin ”gamle” lys.

Langs nordveggen av bygget har fortauet fått belysning i tillegg til at teglsteinen på veggen ned mot Storgata har fått sitt. Også inngangen til bakgården er ivaretatt.

 

Astrour.

Spider Industrier AS har utført oppdraget med montering av lysene. Prosjektleder Kristian Masvie forteller at det er et astrour som styrer lyset på bygget. Uret er stilt inn etter sola i Tromsø.

- I mørketiden vil det nok lyse hele døgnet, sier Kristian. Lyset slår seg automatisk på ved solnedgang og slår seg av ved soloppgang. Astrouret er innstilt på Tromsø, forklarer han.

Uret står inne i huset og er ikke utsatt for vær, vind eller snø når den måtte komme.

Lyset opp langs mursteinen er med på å bevare byggets historie og å framheve materialene og fargen i bygget.

 

850 meter kabel.

Elektriker Chris Thune i Spider Industrier har hatt ansvaret for å montere ca. 850 meter strømkabel til de rundt 70 lyspunktene på bygget. Monteringen har tatt totalt tre uker.

- Det har vært et spennende prosjekt, og vi er fornøyde med resultatet, sier Kristian. Når vi får justert lysene på pipa også vil dette bli lekkert.

 

 

Fra venstr:  Pål-Olav Høyer, teknisk eiendomsforvalter hos Basale Tromsø AS, Chris Thune, elektriker i  Spider Industrier AS og Kristian Masvie, prosjektleder i Spider Industrier AS.

 

Del med dine venner