Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Lugar 34 klar for gjester.

I forrige uke måtte flere utesteder i Tromsø stenge dørene.

Neste torsdag får byen et nytt.

 

Det er folkene bak Circa, Sånn, Bardus Bar og bistro og Presis som kommer med et nytt tilbud til byens uteliv. LUGAR 34.

Lugaren ligger vegg i vegg med Circa, sånn cirka midt i Tromsøs hovedgate.

Det er kun den siste finishen som gjenstår før de åpner dørene neste torsdag.

Litt sør i Storgata finner du byens nyeste lugar. I det lille huset vegg i vegg med utestedet Circa kan du nå få kaker, øl og gode samtaler. Og god musikk det går an å prate til.

 

God stemning.

Daglig leder Matthew Roger sitter på et av de røde, gamle setene fra KulturHusets storsal. De får nå nytt liv som sofabenker i Lugaren.

– Vi håper å trekke til oss kunder som er glad i musikk, forteller Matt.

Det nystemte pianoet sentralt plassert i det lille lokalet er selve nøkkelen i konseptet. Her kan gjestene komme og spille - når som helst.

- Det er den som jobber i baren som avgjør om du er flink nok til å få spille, forklarer Matt. Den som skal spille må spille for folk, og ikke for seg selv. Musikken må være slik at gjestene tramper takten, sier han. Når det ikke er pianospilling vil det være dempet musikk i lokalene. Gjerne musikk som er utgitt før 1990, smiler han lurt.

 

Det gamle pianoet er nystemt og klar for flinke fingre.

 

Kaffe og kaker.

Bak disken vil gjestene møte avdelingsleder Elisabeth Waage Maurillo og hennes kaker. Du har kanskje smakt kakene hennes før? Det var hun som drev ”Coffiee by Elli” i andre enden av Storgata før Totalrenovering overtok huset. Hun vil bake sine fantastiske kaker bak disken inne i lugaren.

- Jeg vil servere ferske kaker fra morgenen, gjennom hele dagen og til vi stenger baren på natta, sier Elli. Mange har savnet kakene mine, men nå er de tilbake, smiler hun. Kakene vil være de samme som hun hadde i sitt lille kaffehus tidligere. Både med og uten gluten og laktose for de som ikke tåler slikt. Produksjonen av kakene vil foregår inne i lugaren, så her kan man se hvordan de blir tryllet fram.

 

- I tillegg til kaker vil gjestene få toast og sandwich med en spansk vri. Vi vil ha et tett og godt samarbeide med kjøkkenet på tapasrestauranten Presis som ligger i nabohuset, smiler den unge kvinnen.

 

De gamle setene fra KulturHusets storsal kommer til heder og verdighet igjen.

 

Den gamle sjela.

Det lille huset som huser Lugar 34 er trangt og intimt, og består av to etasjer. Det er kun første etasje som åpner førstkommende torsdag. Andre etasje, med sine to sittegrupper, har litt flikking igjen før den er klar for folk. Totalt vil det da være sitteplasser for cirka 45 gjester. De har valgt å beholde lokalene slik de var tidligere. En grov tømmervegg bak pianoet. Teglsteinen i pipa. De gamle linoliumsflisene i sort og hvitt på gulvet. Alt er framme i dagen. Det eneste som er nymalt på lugaren er toalettet. Knall rødt. Skal man finne er rød tråd i lokalet er det kanskje, i tillegg til fokus på gjenbruk, fargen rød.

 

Tømmerveggen og teglsteinspipa fra gamle dager er beholdt og setter sitt preg på lokalet.

 

- Vi håper at Lugar 34 blir et sted for folk som er fordomsfri, sier Matt. Et sted for sosiale mennesker og gode samtaler. Du trenger slett ikke komme i dress, men kom gjerne i arbeidklær eller kjeledress. Som de sier i Australia, en come-as-you-are-bar, sier han.

 

Ølkranene er klare for tapping til tørste struper.

 

Øl fra fjærn og nær.

Bak disken har de øl fra Mack og fra mikrobryggeriet Graff som lokale sorter. I tillegg finner du svensk øl fra Cap, og det spanske Esterella Damm fra Barcelona. Du kan selvsagt få deg et glass vin eller en drink også.

Lugaren vil også ha små konserter i lokalet, og neste fredag er det klart for både korsang tidlig på kvelden og piano og trompet senere på kvelden.

En av sittegruppene i andre etasje. Denne etasjen må bli ferdig før folket slipper inn.
Toalettet er det eneste rommet som har hatt besøk av malekosten.
Detaljer av tapeten i 2. etg og gulvet i 1. etg.

Så nå kan vi bytte ut den gamle "vil du bli med å se på frimerkesamlinga mi" med "vil du være med på lugaren".

Del med dine venner