Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Kul Kulturnatt.

Kulturnatta 2016 er historie. En suksesshistorie.

For tredje gang ble den arrangert i Tromsø. Konseptet er internasjonalt, og ble startet i Lund i Sverige i 1985. Siden har natta spredt seg, først i Europa og så til hele verden. I Berlin har de “Lange Nacht der Museen”. I Paris “Nuit Blanche” og i Roma “Notte Bianca”.

Til Tromsø kom den via de lokale initiativtakere Hanne Gudrun Gulljord, Tone Lein og Sandra Lorentzen i 2014.

Kulturnatta i Lund trekker ca 50.000 mennesker. Sentrale Lund fylles med kultur fra formiddagen till långt in i de små timer. Det meste av arrangementene er gratis. I år hadde de mellom 300 og 400 programpunkter. Noe for alle fra barnefamilier til studenter og alle i mellom.

Kulturnatta i Tromsø skaper oppmerksomhet omkring kulturtilbudene som er å finne i byen gjennom året. Oppfordringen til publikum er å oppsøke tilbudene i byen de aldri før har benyttet.

Selv fikk jeg med meg Kristian Fr. Figenschow som Zapffe på HT. Veldig godt levert, Kristian! 

Turen gikk videre til Vann og avløps pumpestasjon som ligger like ved teateret. Her fikk jeg et lite innblikk i det "indre liv" til de 18.000 tromsøværingene som ”leverer” kloakk til denne stasjonen.

Jeg prøvde iherdig å få plass på den guidede turen opp i kirketårnet på Domkirka - det samme tårnet som Zappfe klatret opp til toppen av på yttersiden av kirka.

Neste stopp var Helmersen og Bunga Bar. Masse folk, et glass rødvin og deilig skinke på et trebrett. Og en trubadur fra Færøyene med konsert med butikkens trapp som scene.

Kvelden ble avsluttet for mitt vedkommende på HT igjen. Her fikk vi (og vi var stinn brakke) servert alle låtene i Ketil Høegs forestilling ”Det fineste i livet” av et potent band. Lykkelig og salig var jeg hjemme rundt midnatt. Og politiet melder om årets roligste natt i Tromsø.

Tusen takk til initiativtakere, til alle de som bidro med et eller annet og til alle som fylte gater, scener, butikker og rom. Det er dette som gjør at man føler at Tromsø er litt større enn den egentlig er. Litt kontinental oppe under iskanten. Litt mer Nordens Paris.

TUSEN TAKK!!!

Del med dine venner