Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Krim, smell og smil.

I år som i fjor - og 14 år før det.

Det er klart for Påskemorgen med Selda og Christer.

- Jeg elsker Tromsø og jeg heier på TIL, sier Selda Ekiz, som ikke er fotballinteressert i det hele tatt.

- Jeg ble nok litt truet av Christer til akkurat det, flirer hun.

Medprogramleder Christer Johnsgård er fotballspiller på TIL, men må gjøre unna påskejobben før det blir 100 % fokus på fotballen.

- Selda har fått klar beskjed hvilket fotballag som gjelder, smiler TIL-spilleren fra Senja.

 

Siste finpuss

Sør på Tromsøya gjør staben siste finpussen før NRK Troms går live med påskesendingene sine på NRK Super. Det film og krim, sport og spill og eksperimenter med smell 10 dager på rad.

- Vi ser fram til å lage dette for 16. år på rad, sier prosjektleder Gunnar Hammer foran den påskegule lavvoen de har satt opp. Vi kapret dette fra Oslo for 16 år siden, og siden har vi produsert påskesendinger hvert år fra Tromsø, forteller Hammer.

TV-showet starter hver morgen klokka 07:30 og varer til klokka 10. Ungene forventer at vi kommer med dette, og det samme gjør foreldrene, smiler Hammer. Det er moro for barna, og foreldrene får sove litt lenger på morrakvisten, blinker han lurt.

Selda Ekiz og Christer Johnsgård sammen med prosjektleder Gunnar Hammer foran den gule lavvoen som blir tatt i bruk om været ikke spiller på lag.

Eksperimenter med smell

Sendingen i påsken er sydd på samme lesten som foregående år. Nytt av året er Christers påskesportshjørne. Ti helt nye typer sport skal se dagens lys.

- Det blir mange nye idretter i år, smiler Christer.

Han letter litt på sløret og kan avsløra at vi får bli kjent med både påskekyllingkast og påskesoveposefotball.

Selda vil sprenge og gjøre spennende eksperimenter til glede for både kidsa og de voksne.

- Det blir 10 eksperimenter i løpet av påsken, sier Selda. Noe er hentet fra jeg jobbet i Newton, og noe er nytt for de fleste. Mange av tingene bør ikke gjøres hjemme, og ungene digger det, smiler den blide Drammenseren. Det er gøy å forklare litt kjemi og fysikk for ungene, sier damen som har en mastergrad i fysikk.

- Jeg elsker Tromsø, sier Selda. - Jeg har tvunget henne til det, flirer Christer. Begge elsker påsken.

På direkten

Påskemorgen er det eneste barne-TV som sendes direkte. Det er utfordrende, men programlederne gleder seg til utfordringen.

- Det kan jo skje ting, men vi er ganske flinke til å improvisere, sier de.

Skihopper Johan Remmen Evensen slo pusten ut av seg når han landet på sletta i den lille hoppbakken vår, forteller Christer. Og en gang veltet jeg en lab med småfarlige kjemikalier, gliser Christer. En annen gang fikk jeg en granbusk i øye og ”mistet” synet på det ene øyet. Men litt salve gjorde susen, minnes han. Ellers har det stort det gått bra med direktesendingen.

Selda tar seg en bolle "backstage" på Påskemorgen hos NRK Troms på sør-Tromsøya.

Vær eller uvær

Gunnar Hammer ser fram til snøværet som er meldt til helga.

- Det blir godt å få litt fersk puddersnø! Det blir lett bedre påskestemning enn med mildvær og regn, sier han. Christer har fått beskjed fra TIL om å ikke bli skadet. Samme beskjed har han fått av NRK når han skal på fotballtrening.

Nettsidene til Påskemorgen er allerede oppe og går. Programlederne oppfordrer unger i hele landet til å sende inn vitser til vitseegget.

- i fjor fikk vi inn 11.000 henvendelser daglig, sier Selda. Kom med dine beste vitser, oppfordrer hun, så leser vi dem opp under sendingen og får oss en god latter i lag, flirer hun.

Påskestemning allerede i inngangen hos NRK Troms. En glassmonter med ting og tang fra tidligere påskemorgener.

100 %

Programmet er for alle, men målgruppa er fra 5-11 år.

- Påskemorgen har 100 prosent markedsandel for målgruppa, sier Hammer. Sendinga starter med tegnefilmer for de minste, og går over til litt mer skumlerier og spenning når de litt eldre også har våknet, forklarer han.

- Det er så givende å å være med på dette når man vet at ungene er klare, sier Selda. Kanskje jeg begynner å bli gammel når jeg koser meg så tidlig på morrakvisten, undrer hun. Selda undrer seg også over at TIL lar Christer være med på dette.

- Han er jo så klumsete, smiler programlederen – sist sett på programmet Anno på NRK.

Programlederne vet ikke helt om det blir kontorstoler eller appelsiner som får teste hoppbakken i år. Men hopprenn blir det.

 

FAKTA: Gjester i påskemorgen er bl.a. Andreas Håtveit fra Mesternes Mester, Johanne og Johannes fra Oppdrag Nansen, 3 skuespillere fra Alle sammen sammen, Perla fra barne-TV, Turi fra Barne-TV og Thea fra MGP Junior På filmmenyen finner vi bl.a. Kaptein Sabeltann, Masha og Mishka, Kodetropp 0, Peter Rabbit, Kampen og Superkrim. Det blir hoppbakkekonkurranse og bursdagsbarn skal feires. Vitseegget er nesten fullt, og det blir påskenøtter med Selda, Christer og Kråka.

NRK Super

 

Del med dine venner