Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Jakten på lyset.

Det grønne gullet ser ikke ut til å ha mistet sin kraft.

Tvert i mot kommer det stadig flere turister på jakt etter dette fenomenet som flagrer over himmelen i mørketiden.

Lokale fotografer bruker masse tid på å perfeksjonere nordlysbildene sine. De investerer i proffere og proffere utstyr, og de flinkeste og ivrigste av dem har gjort hobbyen om til inntekt. De har nok også vært en høyst medvirkende årsak til den turiststrømmen vi ser langs veigrøftene rundt omkring.

Ersfjorden på Kvaløya er kanskje det mest brukte stedet for nordlysfoto i området rundt Tromsø. En kjøretur på en liten halvtime fra sentrum gir dette utsynet.

Facebook flommer over av mer og mindre vellykkede eksponeringer i mer eller mindre riktige farger.  Selv bruker jeg for lite tid på denne kvelds- og nattsysselen til å bli like flink som de som lever og ånder for dette flagrende motivet. Ofte blir mine turer litt spontan uten å ha sjekket en eneste app som forteller hva som er på gang der oppe.

Rusler man til vannkanten i Ersfjorden får man effekten av at motivet speiler seg i havet. Da trenger det ikke alltid flomme over av nordlys. Og hva om månen insisterer på å lyse opp landskapet? La han bare få gjøre det!

Jeg ser ikke bort i fra at det kommer noe her fra en og annen av mine turer og bomturer. Litt tips og triks som jeg har plukket opp i den svarte, kalde vinternatten. Men det får bli neste gang. Denne gangen tenkte jeg rett og slett å dele noen bilder fra sist jeg var i Ersfjorden. Jeg var der mest for å besøke en kompis som bruker mye tid der ute. Men når aurora bydde opp til en liten dans var det bare å komme seg ut på balkongen. Tenk å ha dette som utsikt fra balkongen.

Ersfjordtraversen til høyre kan brukes til mer enn å løpe over. Man kan rett og slett stå nede og ta bilde av den.

Og til de som ender opp med bomtur og ikke får sett nordlyset.

Den nordnorske naturen er jo ikke så værst vakker i seg selv.

 

Takk for en hyggelig aften, Ole!

Her mangler det bare at det gifteklare paret kommer roende forbi. Helst i en nordlandsbåt.

 

Del med dine venner