Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

I nattens mulm og mørke.

I går gikk jeg på ferie. Hva er vel en bedre start på ferien enn en rusletur ved Prestvannet i Tromsø. Ikke i all stillhet, som man skulle tro når klokka har bikket midnatt med god margin. Nei da. Fuglene sørger for et helt vanvittig, øredøvende lydnivå.

En terne kommer inn for landing. Speilbildet av landingen gjør at siluetten minner om en flaggermus som henger og venter på mørket.
En ung kvinne på benken overdøver fuglene skrik og skrål med musikk i ørepluggene og utsikt over vannet mot Tromsdalstinden.

Midnattssola har forlatt oss for i år, men den er der. Bak horisonten kaster den sine stråler opp i skyene og skaper de mest fantastiske farger mot nord. Fra sør kom skyer fulle av regn sigende. Tilsamen skapte de et lys med varme oransje og rosa mot de blågrå fra sør.

I sørenden av vannet er utsikten mot nord til å miste pusten av.
Kvinnen med ørepluggene har søkt ly under trærne for det lille duskregnet som kom med skyene.
Hver regndråpe spiller på sin egen ring i vannet rundt den flytende busken.

Bildene fra turen la jeg ut på Facebook i natt. Responsen i natt og i dag har vært overveldene. Så overveldene at jeg velger å samle dem inn i et lite blogginnlegg som du titter på nå. Mest for at de som ikke er fra nord skal få se hvorfor vi velger å holde ut her oppe under iskanten. Og Prestvannet midt i byen er vel verdt en tur om du sliter med å få sove.

En ensom fugl nyter sitt eget speilbilde i det blikkstille vannet.
En rødnebbterne stemmer i på allsangen i natta.
Blandakoret Ternene holder konsert i nordenden av Prestvannet for de få frammøtte.
Like før 01:30 sørget en halv regnbue for en verdig avslutning på rusleturen.

Fortsatt god sommer under lyset i nord! 

Del med dine venner