Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

I dag kom jeg for sent på jobb igjen.

I dag kom jeg for sent på jobb. Igjen.

07:30. Rrrrrrrrrring!!!  Jeg trodde knapt mine egne øyne og ører når klokka ringte god morgen. Når jeg tittet ut av soveromsvinduet med morratrynet trodde jeg knapt mine egne øyne nok en gang.

08:18. Ved Alfheim svømmehall skjønte jeg at det kom til å bli en lang vei til avishuset nede i sentrum av Tromsø. Dagslyset var så smått på vei. Himmelen gikk i blått og rosa, og fønvinden røsket i dunjakka.  

 

08:30 En kjapp kaffekopp fra Bønna og rett på kaikanten i indre havn. Det begynner å lysne sakte og sikkert over Tromsdalstinden, og sundet farges rosa.

 

08:34. Fra Dramsveien er det en fin linje ned ved den gamle bebyggelsen i Elvegata, en liten sving til høyre og opp brua. Ny sving til høyre via kirka og raka vegen opp til Tinden.  

 

08:39. Jeg ruller bilen opp til Tromsø Maritime. Det er ikke bare utsikten mot øst som frister. Selve bygget bader seg i det fantastiske morralyset denne mandagen.

 

08:41. Jeg retter kamera andre veien - rett øst. Tromsø-klassikeren leverer igjen.

 

08:45. Sola stiger og tar tak i sørhimmelen også.

 

08:46. Fjellheisen i Tromsø står i brann.

 

08:49. Jeg haster videre, men ikke fortere enn at jeg får med meg speilingene i fukten i veien ut av skoleplassen.

 

 

08:52. Hvis jeg avrunder her og nå, så rekker jeg morramøtet, tenkte jeg. Dette fikk holde for denne gang.

På kontoret lastet jeg inn bildene fra turen til jobb. Ut vinduet registrerte jeg at morgenen fortsatt ble lysere og lysere. Et varmgult lys fylte blikket mitt.

Skal - skal ikke? Skal! Jeg tok fotobagen over skuldra og dro ut igjen. Denne gang på en gul runde.

 

09:38. Ny tur opp til Maritime skole. Det er jo tross alt et fint bilde av byen fra der oppe. Rosa var blitt til gul. I indre havn lå det flere båter enn jeg har opplevd på år og dag. Tromsø Havn publiserte på sin Facebookside at det lå 60 fiskebåter ved kai. På bildet er det fritidsbåtene ved Løkta som venter på stormen.

 

09:40. Samme bildet som litt lenger opp i dette innlegget, men med helt andre farger. Ofte kan en liten time gjøre stor forskjell. 

 

09:40. På tide å komme seg videre, selv om det er vanskelig å slippe denne utsikten. Man vet hva man har osv. Jeg prøver meg over øya mot Kvaløysiden.

 

09:52. På vei nede Holtveien ser jeg at det ikke ble bomtur. Deler av tanngarden på Kvaløya bader i sola, mens andre fjell ligger i skyggen. Skyer og tåkedis lager en magisk stemning som jeg ikke klarer helt å gjenskape på bildene.

 

09:55. Jeg velger meg sør langs Kvaløyveien, og det viser seg å ikke være et feilvalg. Tvert i mot ganske fint - om man unngår monsterbygget på høyre side.

 

09:59. Ved det gamle akvariet gjør jeg et pit-stop. Bølgene og vinden har tatt seg litt opp. Lyset det samme.

 

10:02. Videre sørover unner jeg meg et stopp ved Nyløkken. Det gamle festlokalet på sørøya har vært leilighetsbygg i mange år, og det fanger lyset fint i vinduene. Det samme gjør den morrafuktige veien.

 

10:05. Favorittenplassen min på Tromsøya er helt på sydspissen. Her kan man drømme seg bort til varmere land, tenke store tanker eller rett og slett nye freden og lyset.

 

På tide å returnere tilbake på jobb. En kjapp siste-stopp ved Bjerkakerstranda for å se meg tilbake mot sørhimmelen. Mmmm!

 

10:15. En liten stripe tilbake til sydspissen før jeg har hjerte til å gi meg for denne gang.

 

Det var det jeg rakk på de to timene moroa varte.

Takk for turen!

Del med dine venner