Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Hvordan bli kvitt svigermor.

Er du lei av at svigermor tar opp plass på bildene dine.

Løsningen på det er kanskje bare et par tastetrykk unna.

 

Jeg får stadig tilbud om ditt og datt på internett.

Her om dagen lot meg friste av ett av dem.

En app for å fjerne uønskede elementer i bildene.

Julefamilebildene står for døra. Tar svigermor litt vel mye plass på bildene?

(Her må jeg ile til og si at jeg har et utmerket forhold til svigermor).

 

Appen heter Photo Eraser og dukker opp i Facebook-feeden min med den ene annonsen lekrere enn den andre. Du henter inn bildet i appen og maler med en pensel (fingeren) på det som skal fjernes. Et lite vindu dukker opp når du starter å male. Du kan viske vekk det som er malt utenfor det som du ønsker å fjerne for så la programmet regne ut hva som skal inn der det du fjernet var.
På dette forsøket gikk det ikke så hakkende verst med boblene i Prestvannet. Sannsynligvis fordi det var litt "rufsete" blått rundt.

 

Appen lover på grensen til gull og grønne skoger i fjerningen av elementer i bildene, men reklamen holder ikke helt hva de lover.

Har testet det ut på noen av bildene mine (både mobilbilder og tatt med fotoarraratet). Resultat: Litt opp og ned.

Kirkespiret før og etter. Som du ser klarer den ikke å erstatte spiret med en jevn blåfarge i himmelen. For ordens skyld - utstillingsdukken var hodeløs både før og etter.

 

App-en jeg snakker om er er ganske bra når elementet som skal fjernes befinner seg på en rolig bakgrunn. Verre er det når elementet befinner seg midt i et ”rot” med farger og elementer.

Først fikk strået til høyre gjennomgå. Så prøvde jeg meg på det som stakk litt ut av mengden. Denne fikset appen brukbart, men ser man litt nøyere etter så avsløres jeg.

 

Et bilde av den blå kirka tatt med fotoapparatet. Bildet er hentet inn i den magiske appen, og resultatet ble som du ser ikke helt 100%.

 

Som du ser på eksemplene mine er det ganske bra på noen av bildene, og mindre bra på andre. Har ikke tatt med de hvor resultatet ble håpløst dårlig, og det ble en del av dem. Konklusjonen er at svigermor er berget. Hun er nok ikke bare bare å fjerne, og det er kanskje like greit for husfreden sin del.

Poenget er vel heller ikke å fjerne svigers. Men når muligheten til å jukse er der for alle, så må vi regne med at det blir brukt. Så er det i alle fall nevnt. 

Å fjerne meg selv var ikke enkelt. Er mer fornøyd med det enn antrekket fra et badtaste-party for en tid tilbake, for å si det sånn.

 

For min egen del holder jeg meg til PhotoShop når det skal jukses, men som oftest er det ekte godt nok.

Del med dine venner