Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Hildr har fått en lillebror. Navnet er Burgr.

- Dette er min våte drøm, gliser Marius C. Jacobsen, kjøkkensjef på Hildr og medeier. Deilige, saftige  burgere og gaming. Man føler seg som en kid igjen, flirer Jacobsen.

Arcademaskinen ankommer mens jeg er innom på besøk. Eierne og driverne er helt i hundre.

 

La meg begynne med Arcade-maskinin:

Den store, svarte boksen plasseres innerst i lokalet. Den inneholder 2000 spill av den typen som var superhot på sent 70-tall. Den er for både 1- og 2-player.

- Retro-gaming treffer et vist spekter av folk, håper Marius. De som var unge på slutten av 70-tallet vil skjønne dette.

- Mange av spillene har kultstatus og spilles av yngre generasjoner, gliser kjøkkensjefen.

Maskinen kommer fra England via et samarbeide med Tilt i Oslo. En kul plass som vi henger mye på når vi er i Oslo. En plass full av lek og moro, sier han.

 

Lokalet har gjennomført designen rundt GAME-temaet. Nordveggen er full av spilleplakater klistret opp tett i tett fra gulv til tak. Bak baren har multitalentet Michael Rose utsmykket flisene på veggen med 8-bitskunst. Det er samme mannen som har laget bordene på Burgr.

 

Over til burgerne.

- Vi er kompromissløse på burgerne, sier Marius.

Kuene som leverer kjøttet gresser i Troms. Det er høyrygg av storfe tilsatt en liten prosent oksefett for å få den rette saftigheten. Den skal ikke oppleves som tørr, sier Marius.

- Vi satser på 4-5 faste burgere på menyen pluss en månedens spesial. Den vil variere litt etter sesong og etter kjøkkensjefens dagsform, smiler de rundt Arcademaskinen.

Brødet bakes borte i gata hos Steike Godt. En sofistikert hvetebolle med godt med smør og egg. Burgr vil også ha en vegetarburger av linser og bønner inspirert av en god falaffel.

 

Burgr serverer kortreist øl til burgerne. I ”bakgården” ligger mikrobryggeriet Graff som opplever stor suksess for tiden. Herfra kommer ølet til Burgr, men Graff er ikke enerådende.- Vi har også tatt inn langreist øl fra Amerikanske ”Oskar Blues Brewery” i Colorado, forteller Marius, som også vil kunne tilby en cocktail eller to til kundene. De har også hentet inn brus fra Tyskland. ”Fritz Kola”. Det kommer selvsagt fra Hamburg…

- Vi kommer også med en milkshake, sier han. Den kan også lages med en dæsj sterkt i, smiler han lurt. Her blir det med andre ord full pupp, gliser småbarnsfaren.

 

Burgr vil bestå av et utvidet Hildr-crew med kjøkkensjef Christoffer Farstad og barsjef Thomas Grov Eilertsen i spissen, og de vil holde åpent alle dager mellom 16:00 – 23:00.

- Kjøkkenet stenger klokka 22:00, sier kjøkkensjefen. Klokka elleve må alle være ute. Da skal naboene få ha en god natts søvn i fred og ro.

 

 

Del med dine venner