Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Helt på kanten.

Denne uka har Ole Jørgen Røstad byens fineste utsikt fra kontoret.

Kontoret står 421 meter over havet og snurrer 360 grader.

Etter at Fjellheisen i Tromsø renoverte og oppgarderte gondolene og toppstasjonen ble det liggende litt rot og skrot igjen. Det er dette Ole Jørgen skal rydde opp i.

- Det er stort sett overskuddsstein etter betongarbeidene som ligger igjen, sier Ole Jørgen. Masse overskuddsstein. Eieren av Røstad Maskin AS gjør jobben selv. Det meste av steinen er fjernet nå, og det siste lille danderer jeg ned i terrenget for å bygge et lite ”platå” foran Fjellstua. Når det er gjort skal jeg planere og sette området tilbake slik det var, sier han. Slik som det så ut kan det ikke være. Dette er tross alt byens stolthet.

Maskinen tok han opp den gamle anleggsveien inn Tromsdalen og opp til Fjellheisen. Gravemaskinen går på belter, og turen opp tok 5,5 timer i nydelig midnattssol.

Ole Jørgen brukte 5,5 timer på turen opp den gamle anleggsveien før han ankom toppen i midnattssol. Skadene på den gamle anleggsveien skal fikses, beroliger han både joggere og syklister som bruker veien. - Skal jeg få fikset på toppen er det dessverre ikke mange andre måter å gjøre det på enn å få opp en maskin, sier han.

– Jeg kom opp samme veien med gravemaskin for fem år siden, sier Ole Jørgen. Anleggsveien har grodd fint siden den gang. Nå har jeg kjørt den opp og skadet den litt igjen, men det skal fikses, lover han. Når vi tar maskinen ned fra fjellet skal vi pynte på sporene og sette veien i stand igjen. Vi skal også lede bort vann og tørke opp der det er behov for det. Kanskje sår vi litt i sårene også, forklarer Ole Jørgen. Men det blir ikke gjort før det tørker litt opp i været.

- Tar jeg maskinen ned nå blir det for store skader på veien.

Armen på maskinen har en rekkevidde på ca. 8 meter. – Det er tryggere med litt vekt på gravemaskinen og en lang arm, forklarer Ole Jørgen. Så slipper jeg å stå så nærme kanten, smiler han. Jeg lager meg små platåer å stå på. Ned kommer jeg, men jeg vil helst unngå å ta ”snarveien”.

 

Del med dine venner