Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Jeg anmelder Tromsø-hotellene.

Byen er pyntet med røde hjerter. Butikkene gjør seg lekre,  og hjemme hos folk flest - pynte pynte.

Hva med hotellene?

Hvordan pynter de til jul?

De har tross alt huset fullt av julegjester fra fjern og nær. 

Jeg har tatt runden for å sjekke ut hvor julete byens hoteller er.

 

Scandic Ishavshotell

har et stort juletre i resepsjonen. Plasttre har kommet for å bli, og de ser jo nesten mer ekte ut enn de ekte. Julekuler og lys har treet fått, men stjerna mangler. I vinduskarmene og på hylleseksjonen har nissene tatt plass, og restauranten er julepyntet med røde duker. Store julestjerner lyser opp i vinduene, og over restaurantbordene med røde duker henger store, hvite planeter. Lekkert og lunt får bli dommen for hotellet på kaikanten.

Scandic Ishavshotel på kaikanten med juletre, nisser og gjester på plass.
Scandic Ishavshotel har gjort seg lekker med røde duker for restaurantgjestene.
Avslappet atmosfære i lobbyen på Scandic Ishavshotel på kaikanten.

 

Scandic Grand Hotell

midt i byen har ikke satset på julestemning. På resepsjonsdisken i det gamle, ærverdige hotellet står det fire nisser og sløver. En stornisse står på gulvet og passer på at smånissene oppfører seg. Juletreet er også i hus. Plasttreet er pyntet med røde kuler, lys og ei stjerne i toppen. Vinduene rundt hjørnet av hotellet har fått hver sin stjerne med lys.

Scandic Grand Tromsø med lys på røykebalkongen og stjerne i vinduene i restauranten.
Litt sparsom med julekos inne i resepsjonen på Grand-hotellet.

 

Viking Hotell

forbigåes i stillhet. Jula har ikke kommet dit. I alle fall ikke ennå.

Viking Hotell Tromsø satser mer på bar og mindre på julestemning i resepsjonen.

 

Smarthotel

driver og pynter seg litt mens jeg er innom. Et lite telys i et hvitt, lite hus kaster stråler over mot julestjerna i krukken ved siden av. Ellers er det lite som minner om høytiden enn så lenge. Men noe er som sagt - det er noe pynteting på vei inn.

Smarthotel Tromsø er bedre på stemning enn på julestemning, men mer julepynt er på vei.
Julehus, julelys og julestjerner er på plass.

 

Comfort HotelXpress

har et juletre og Hans i resepsjonsområdet. Hans står rett innenfor døra. En svart utstillingsdukke med nisselue. Ryktene forteller at Hans vil skifte antrekk gjennom året. Treet ved resepsjonen er pyntet med kuler, men lys og stjerne mangler.

Et av byens nyere hoteller har juletreet på plass.
Hans står og tar i mot gjester på vei inn mot resepsjonen. Vet ikke om han trekker folk eller tvert i mot?

 

Radisson BLU

er også ganske nedtonet i sin julepynting. To små bjørketre er pyntet med snø og stjerner.  De står inne i svingdøra i hovedinngangen, så der i huset slipper man å gå rundt juletreet. Treet går rundt. Inne i resepsjonen henger det et par store julestjerner ned fra oven, og plasttret er pyntet med sølvkuler og glitter. Lobbyen bugner ikke akkurat over av julestemning, men på disken har noen juleoppsatser tatt oppstilling.

Radisson BLU har fine lys utenfor fasaden og stjerner i vinduet. Og et tre i døra som går rundt og rundt.
Stjerner i taket og to tre i døra.

 

Clarion Collection Hotel Aurora

ligger også på kaikanten. Et lekkert førsteinntrykk med et nydelig pyntet tre innenfor inngangsdøra. Inne i varmen er de litt mer sparsom på julestemningen. Et par hvite nisser står og passer på pakkene under treet, og inne i lobbyen er det sofaputene som leverer jul med sine røde snøkrystaller og dusker i hjørnene.

Clarion Collection Hotel Aurora står treet og lokker på forbipasserende. I slumreområdet i lobbyen er det mer sparsomt med jul.
Juletre og pakker er på plass. Ellers ganske nedtonet på kaikanten.

 

Quality Hotel Saga

ligger midt i byen og glitrer med sin gullfasade. Innenfor dørene er treet pyntet, og på resepsjonsdisken er det en liten oppsats med den sedvanlige julestjerna. I spisesalen har alle bort fått sin blomster, og i enden henger to stjerner og viser vei ned mot sundet. Ikke overdreven julestemning der heller.

Det Quality Hotel Saga mangler av pynt tar de igjen i den gullbelagte fasaden. Og julestjerner i vinduene funker alltid.
Lite pyntet resepsjonsområde, men vakkert i all sin minimalisme.

 

Thon Hotel Tromsø

har et juletre stående innenfor ytterdøra. Det står og skinner for seg selv med Thon-røde kuler og rød stjerne i toppen. Ellers er det lite pynt og fjas som minner om jul på Thon. Ja foruten pakkene under treet da.

Tre og pakker utgjør julestemningen på Thon-hotellet i Grønnegata.

 

Amalie Hotel

har ikke juletre, men i vinduene henger julestjerner med lys. Røde starinlys og juleduker hjelper litt på, men helhetsinntrykket er at jula ikke helt har kommet i hus. De har en julekalender hengende i resepsjonen med tittel inne i det vakre julemotivet: ”Amalies jul”. Trekker selvsagt litt opp, men det at noen luker allerede er åpnet trekker det rett ned igjen.

Amalie prøver ikke å gjøre seg lekrere enn de er.
Kalender med Amalies jul i resepsjonen. Men noen har tyvstartet åpningen av lukene.

 

Scandic Tromsø

på Håpet har visst glemt at det nærmer seg jul. En isbjørn tar i mot innenfor dørene. Han står like ved det som minner mer om en liten storkiosk enn en resepsjon. Jul eller ikke. Det kan virke som at resepsjonsområdet rett og slett ikke et visuelt satsningsoråde der i gården.

Isbjørnen passer på at du kommer deg trygt inn, men det ser nesten ut som du kommer inn i en kiosk mer enn et hotell.
Ikke pyntet til julefest på Scandic.

 

Clarion The Edge

har ikke ligget på latsiden den siste tiden, for her er det pyntet til fest. Litt utenlandsk svung over området innenfor dørene på byens største hotell. Tre juletre står innenfor dørene, og over dørene henger en diger krans. Alt pyntet fra topp til tå. Stjerner i vinduene, og rosa lys blander seg med alt det andre lyset som hotellet har å by på. Taket med sine ruglete speilflater gir også mye glitter og blink. Diskokulen og lysekroner forsterker inntrykket av glitter og glamour. 

Clarion Hotel The Edge tar jula på alvor med glitter og glamour.

Stjerner og roser og rosa lys. Litt usikker på hva rosa har med jul å gjøre, men fargen gjør jo noe med oss.
Inngangspartiet på Clarion Hotel The Edge på kaikanten i Tromsø.

Ha en glitrende førjulstid!

Del med dine venner