Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

De siste dråper.

Byfolk har rodd regatta i indre havn i Tromsø 64 ganger.

Nå er det slutt.

14. mai 2016. Tror nok den gamle livbåten fra dampskipet Lyngen fra 1931 skjønte at årets regatta var den siste.

Ved den nye flytebrygga heises den blå herrebåten opp på kranbilen. Vannet siler ut av den gamle livbåten som gjorde tjeneste på det gamle dampskipet Lyngen. Den har gjort sitt. Nå legges årene på hylla.

John Christian Johnsen i Tromsø Roforening innser at det er over.

– Trebåten med plass til seks roere og en cox har tatt sitt siste åretak, sier John Christian. Den er råtten i baugen, og bordene er sprukket. Vi har skiftet flere bord, men nå er det ikke mer å mer å reparere på, sier båtansvarlig i foreningen. Ryggraden i båten er oppbrukt, sier han.

Roforeningen har ingen midler til å anskaffe ny båt, og dermed ser det stygt ut for neste års regatta.

- Vi har sendt mail til mange bedrifter med spørsmål om å være med på å bidra, men ingen har respondert, forteller John Christian.

Det er hentet inn fire tilbud på ny båt. Billigste tilbudet var på 230.000 kroner. Det høyeste tilbudet var på 450.000 for ny trebåt med årer.

- Jeg har luftet idéen med plastbåter, men det må kanskje modnes litt i foreningen. De er jo vedlikeholdsfrie, smiler han lurt.

Håpet til John Christian og foreningen er at noen av de solide bedriftene som deltar kan være med på et spleiselag for ny båt.

– Tromsø Havn er de enste som har støttet oss med både midler og lagring av båtene. De synes dette er viktig for byen, men sliter med å sponse hele beløpet, forteller han mens vannet renner inn på kaikanten og på lasteplanet.

I mange år var Troms Kraft en stor bidragsyter. Det er kanskje på tide at noen andre ser verdien av arrangementet.

- Det er jo mange bedrifter i byen som går godt, og det er jo ikke all verden til summer det er snakk om, prøver han seg med sitt mest sjarmerende blikk. - Får vi ikke ny båt er regattaen dessverre historie.

Synd, men sant, avslutter John Christian og fester båten før dens siste reise…

Jeg tillater meg for egen del å oppfordre både næringslivet og kommunen til å komme på banen. Det er tross alt småkroner det er snakk om her. Byhistorie. Sykefravær. Samhold og helse. Og masse moro for både deltakere og publikum. Ser ikke bort i fra at det drypper litt på utelivet i byen også på grunn av denne happeningen. Da blir 2-300.000 kroner for lommerusk å regne.

 

Del med dine venner