Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Flyshow på Langnes

I fjæra på Langnes holder fjæreplytten på med sitt årlige flyshow.

Lydløst og i flokk tar de av fra svaberget. Setter kursen utover den blikkstille bukta.

En i flokken gjør en sving mot høyre. Nestemann reagerer tvert og gjør det samme. Og neste. Og neste. I løpet av et sekund er hele flokken i sving. Alle følger bevegelsen til førstemannen. Og sånn holder de på å svinge litt høyre og litt venstre før de går inn for landing i samme fjæra igjen.

Et fascinerende syn, og en utfordring for oss med kamera. Det går unna, og det er mange av dem. Men de er vel verdt et besøk – både med og uten kamera!

Fra Wikipedia klipper jeg litt fakta om Fjæreplytten:

Hannen og hunnen er omtrent like store, omtrent 22 cm. Hunnens nebb er markant lengre enn hannens. Fjæreplytten er tettbygd og forholdsvis kortbeint. Sommer- og vinterdrakten er ikke like. Den er brunspettet over hele kroppen om sommeren, bortsett fra buken, som er hvit. Vinterdrakten er mørk purpurgrå. Fjæreplytten er også svært lite sky. Den er mest tallrik i Nord-Norge. Om vinteren holder den seg i fjæresonen hvor den beiter på blåskjell og fjæremark. På flo sjø hviler den. I Tromsø er de ofte å se på verftet under brua, og som på bildene mine, i fjæra på Langnes.

 

 

Del med dine venner