Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Fiskevær i uvær.

Været utenfor Tromsø har vært røft den siste tiden. Torsdag blåste han lerretet til TIFF i fillebiter midt i byen. På yttersia var han verre. Det gjorde at rundt 70 båter la seg i ly for været midt i byen.

Jeg tok som vanlig kamera over skuldra og ruslet en runde blant fiske- og turistbåtene i indre havn. Synet som møtte meg har jeg knapt sett i Tromsø siden byen var et fiskevær og jeg var veldig ung. Det er lenge siden det.

Tromsøhjertet mitt banker litt hardere og svulmer litt ekstra når indre havn bugner av båter som nå. Tromsø Havn rustet opp indre havn med nye flytebrygger, strøm og greier sist sommer.

Bryggene så litt vel store og voldsomme ut når de lå der sist sommer nymontert. En og annen sommerbåt tok den i bruk. Så kom det flere og flere båter før sightseeing-båtene kom sigende sammen med hvalene og silda.

Denne torsdagskvelden lå de nesten opp på hverandre. Det lå flere båter bredden. Selv om både kaia og båtene var nedsnødd var det et lekkert syn i det gamle fiskeværet i uværet.

 

Del med dine venner