Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

En nord-norsk solnedgang

På Maldivene. I Thailand. I Karibia. I Spania. I Afrika. I syden. 

Knallrød, blodrød solnedgang.

Hva er det med disse solnedgangene?

Vi har alltid latt oss fasinere av dem, og nå skinner de overalt i sosiale medier. Søker du på Instagram på SUNSET får du over 93 millioner treff.

Norske solnedganger gir nesten 350.000 treff på samme nettstedet. På Facebook er det selvsagt egne grupper for solnedgangselskerne. Det er damer i solnedgang. Det er hester i solnedgang. Du finner fugler og fjell i solnedgang. Ja, hele byer i solnedgang.

Hva med våre egne solnedganger her nord? De er ikke så værst, de heller. Selv i overskyet og grått vær kan de smelle til. Den siste tiden har jeg tatt en omvei hjem fra jobben. Fra bilvinduet har jeg fått servert de mest fantastiske "solnedganger" sør på Tromsøya. Her kommer nord-norske solnedganger. Rett og slett gråvær i solnedgang! 

Opp Kirkegårdsveien i Tromsø etter jobb den 19. februar. Et eller annet var i gjære der vest.
Fortsatt 19. februar, og skyene tar til seg dagens siste stråler.
Noen minutter senere retning rett vest over Kvaløya. Tre farger sloss om oppmerksomheten. Jeg tar like greit med både blå, gul og rød-oransje i ett og samme bilde.
Søndag den 21. februar er det også grått og overskyet. Klokka 15:25 på fastlandet stikker den seg fram for en liten hilsen.
Fortsatt søndageftan på fastlandet, og husene på Gammelgård soler seg i glansen.
Onsdag 24. februar har levert nok en gråværsdag, men ikke gråere enn at noen siste stråler rekker å male en rosa stripe på Blåmannen på Kvaløya.
Fem minutter over fire er det så godt som over for denne gang. Men ikke helt. Skyene i vest får smake solas pensel for ert siste strøk for denne gang.
Kvart over fire den 24. er det pastellfargene som overtar de siste minuttene før den stikker helt ned under horisonten.
Torsdag 25. februar jobbes det med å tømme byens gater for snø - igjen. Da blir det lastebil i solnedgang på Langnes.
Det ble også tid til en pitstop på Kvaløyveien kvart over fire på ettermiddagen. Jeg merker at solnedgangene kommer senere og senere for hver dag. Dagene er ca 9 minutter "lenger" for hver dag nå.
På neste avkjøring denne torsdagen holder det å åpne vinduet på neste avkjøring på Kvaløyveien for å få en lekker ramme til sunset´n.
Torsdagsgull ved gamle akvariet sør på Tromsøya. Flere har oppdaget at solnedgang i delvis skyet oppholdsvær kan gi gullmotiver.
Kvart over fire er det en siste krampetrekning med fotoapparatet. KIA Sportage i solnedgang.
Kvart på fem den 25. februar er det Ersfjord og yttersia av Tromsø som får de siste farger for denne gang.
Fjellet over Solligården på fastlandssiden av Tromsø er den som får siste servering før sola stenger av for denne gang. Vi skriver mandag 29. februar - skuddårsdagen. Vi har rett og slett fått en ekstra solnedgang i år.

 

Del med dine venner