Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

En liten stuss.

Prestvannet har fått en ny vår i høst.

Folk strømmer til med skøyter og varm kakao.

Stien og dammen er oppgradert.

Nå har også stien rundt vannet fått seg en klipp.

Bjørnar Pettersen styrer motorsaga mens Christian Sørem Pettersen og Jim Tempel står klar med sterke hender.

 

Guttene i DREIS (tidligere Arbeidsprosjekt Slottet) er denne uka og pynter rundt Prestvannet med motorsag og sterke hender.

– Vi trimmer stien for busk og kvist, sier miljøtertapeut og veileder Bjørnar Pettersen. Det er området i nord-øst som særlig forpleies, men skogsgruppa tar hele runden rundt vannet når de først er i gang.

Egentlig skulle de gjort dette tidligere i høst, men hekkende fugler har gjort at jobben måtte vente litt.

Gutta i DREIS pynter og gjør det finere, lettere framkommelig og tryggere for oss som ferdes rundt Prestvannet.

 

- Det som er dødt og knekt og gjør stien litt uframkommelig får fyken, forteller Bjørnar. Vi tar vare på det som er brukbar ved. Det går til vedproduksjon og blir kjørt ut til sykehjem og eldre.

Noe av veden blir også lagt ut ved bålplassene rundt på øya, og noe av veden blir lagret på kriselageret i tilfelle strømbrudd. Gutta får masse hyggelige tilbakemeldinger fra folk som bruker marka i Tromsø. – Folk er utrolig hyggelige når vi møter dem, og gutta i DREIS setter stor pris på alle godordene som blir oss til del, avrunder Bjørnar og drar i gang saga igjen.

Miljøterapeut og veileder Helge Hole styrer den andre saga som er i sving rundt Prestvannet denne uka.

 

Del med dine venner