Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

En helt VILL suite.

Ingen TV. Ingen minibar. Ikke dusj og ikke dass.

Velkommen til en meget spesiell suite!

Velkommen til Aurora Camp.

”Mangler” det meste

I over 25 år har Tove drevet Villmarkssenteret. Antall mennesker, dyr og bygg har økt jevnt og trutt. Nederst på tunet ligger den minste lavvoen. Velkommen til Aurora Camp-suiten.

Suiten mangler egentlig det meste du forventer å finne i en suite. Her er ingen TV. Ingen dusj. Ingen minibar. Ingen fjernkontroller. Ingen lysbrytere. Det den derimot har nok av er reinskinn, og det er varmt og godt inne i hytta. Både dobbeltsengen og de to enkeltsengene er fylt med skinn.Det samme er gulvet i den 12-15 kvadratmeter store hytta. Idéen er at her skal man ha det behagelig mens man venter på nordlyset. Når man ser det flammer opp på himmelen utenfor vinduene er det bare å komme seg ut av soveposene og ut.

Sover på gress

– Gjestene ligger i soveposer på madrasser fylt av tørt gress. Over madrassene er det reinskinn som sørger for undervarmen, forklarer Tove. Folk som overnatter her synes det er både spennende og eksotisk, smiler hun.

Tove har akkurat kommet tilbake etter nok en tur med hunder og gjester. Hun deltar aktivt i hverdagen på villmarkssenteret i tillegg til å trene med sine egne løpshunder. Men også de utvalgte må bidra med å dra gjestene rundt. - Alle må jobbe for maten, sier Tove.

 

– Booker du suiten får du alle herlighetene våre inkludert i prisen, sier Tove. Prisen er altfor billig, sier hun og flirer.

All verdens språk

Jeg har tatt turen utover i årets første uke. Hundene uler foran sledene i det de kommer inn på tunet, og det snakkes russisk og engelsk og et eller flere asiatiske språk blant gjestene som er på besøk denne morgenen.

I den store lavvoen er det bespisning for gjestene. Her har de fleste av de 35000 gjestene fått servert bacalao eller biđos.

Tromsø Villmarkssenter befinner seg en liten kjøretur fra sentrum av Tromsø, sørover på Kvaløya. Bedriften til Tove Sørensen og sønnen Torkil er en av landets største aktivitetsbedrifter.

- Vi har 60-70 ansatte og rundt 300 hunder på lønningslista, forteller Tove. Gründeren har deltatt i Europas lengste hundeløp, Finnmarksløpet nesten 20 ganger.

De har laget seg et sinnrikt system for å få alle gjestene ut til rett tid med de rette hundekjørerne og guidene, og de rette hundene. Men systemet holder orden på alt og alle.
Hundegården hvor løpshundene til Tove og sønnen Torkil holder til.

 

Den store hundeavdelingen som huser de fleste av senterets Alaska huskyer.

 

Praktbygget med administrasjonen nærmest og konferansedelen bakerst.

 

Eget konferansebygg

Bedriften til Tove og sønnen Torkil har gått jevnt og trutt framover.

- Det øker på med folk, forteller Tove. Både gjester og ansatte. Konferansedelen blir mer og mer populær, påstår hun.

– Barnedåp, bryllup, gutte- og jentegjenger bruker lokalet til fest og moro. I tillegg er det en viss konferanseaktivitet, sier Tove. Det er jo fint å sitte i villmarka mens rein og kansje en elg rusler forbi.

Fine forhold for å la tankene fly en tur opp på Blåmannen bakerst i utsikten. Eller samle seg rundt peisen for den gode samtale og en god latter.

Byggene er tegnet av arkitekt Steinsvik og sklir fint inn i landskapet. Tror ikke jeg fant en eneste rett vinkel påbyggene.

- Det er 75 sitteplasser med stol og pult. Om man rigger det til som ”kinosal” har vi plass til 100 stykker, sier Tove. Som festlokale går det fint med rundt 80 gjester. I tillegg er det en populær plass for barnehager, men det tilbudet har de ikke i januar og februar hvor trykket er størst.

 

Torunn Anfinsen har egen systue i enden av hovedhuset. Her designes og sys antrekk til de ansatte. Hun syr også putetrekkene og madrassene for overnattingsgjestene - de som fylles med gress. Torunn er ei kreativ sjel som bidrar på mange områder i bedriften.  
Prøving av siste nytt for hundekjørere og guider.

Sunn drift

Etter noen turbulente år er det nå sunn drift på Tromsø Villmarkssenter.

– Vi hadde 31.000 gjester i 2015, sier Tove. I 2016 økte vi til 35.ooo gjester. Omsetningen nærmer seg 30 millioner.

Torkil sammen med utvalgte. De som får være med på hundeløp.

Tove har fått med seg begge sønnene inn i driften. Torkil er styreleder og medeier med sine 20%. Tove har de resterende 80%. Torkil har også fått en gen for hundekjøring og deltar også i hundeløp sammen med Tove. Den andre sønnen, Alexander Sørensen holder styr på booking- og markedsbiten i bedriften. I tillegg til administrasjonen har bedriften både sydame, snekker, kokker, service- og nordlysguider og hundekjørere.

Og selvsagt krumtappene i bedriften – de 300 Alaska huskyene.

 

Del med dine venner