Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

En egen sydhavsøy.

Tromsø Båtforening har bygget seg en egen sydhavsøy.

Alle er hjertelig velkommen!

En kjapp båttur fra Tromsø ligger Lille Monsøy og dupper i en vik. Sydhavsøya har egen solstol og palmesus. Det er litt begrenset plass på øya, så her er det førstemann til mølla.

 

– Sydhavsøya er mest på fleip, sier han. Det er brygga ved siden av som er noe å snakke om, flirer han i andre enden av linjen. Jeg har formann Espen Friberg i Tromsø Båtforening på tråden.

Under bygging av bryggeanlegget ved Lilleryøya fleipet Viggo Monsen med at det hadde vært deilig med en egen sydhavsøy.

– Ja, da måtte vi fikse han en sydhavsøy, forteller Espen. Han har fått eget skjøte på øya, og mange har allerede gått i land og brukt øya på godværsdager.

Men det er som sagt bryggeanlegget som er verdt å skrive om. Båtforeningen har laget seg en møteplass på sørsiden av Ryøya (eller moskusøya) midt i Rystraumen. 60-70 kvadratmeter med båtplass og brygge. I enden av brygga har de satt opp et lite hus.

- Medlemmer og besøkende kan fortøye båten og sitte i hytta og varme seg eller kaffen på vedovnen, sier Espen. Gratis for medlemmer – 60 kroner døgnet for ikke-medlemmer.

- De sender bare en SMS med kodeord om at de er på plass, så tikker det inn kvittering i retur. Alt står på plakaten på hytteveggen.

Båtfolket har hatt brygga siden 2003, men i fjor utvidet de den.

- Nå er det plass for 8-9 båter ved brygga. I vår bygget de huset på brygga.

– Det er helt fantastisk å ankre opp der ute, sier Espen. Vi koker kaffe eller mølje, og i godt vær fyrer vi opp i bålpanna som også står der for fri benyttelse. Jeg har mange historier fra lystige lag der ute, men de egner seg kanskje ikke på trykk, flirer han.

Det er alltid rolig sjø i den lille vika, og med nordlys på himmelen og moskus i fjæra kan det knapt bli bedre, skryter Espen. Og fyrer du nok i vedovnen, kan hytta brukes som ”badstue”, humrer formannen.

Båtforeningen ble stiftet i 1964 og teller i dag rundt 130 medlemmer. – Vi har plass til mange flere medlemmer, sier Espen. Og til neste år skal vi sette ut en brygge til nord for Tromsø.

 

 

 

Del med dine venner