Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Selvmål, straffe og rødt kort!

Valgkomitéen og styret i Tromsø Idrettslag hentet inn Geir Seljeseth for å sitte i styrene i TIL. Bodø/Glimt-supporteren som har elsket de gule og sorte siden han lærte seg å se farger. Snakk om å gå på en smell allerede før kampen blåses i gang.

Det var nok mange som lurte på om det var 1. april midt i august oppe på Alfheim. Etter først å ha sparket trener Steinar Nilsen i en farse av en prosess, valgte Kjetil Emil Olsen, Trond Vidar Hansen og Bente Ødegaard å fratre sine verv i TIL-styrene de satt i. Nye folk måtte inn, og valget falt altså på Geir Seljeseth. Hva var det de tenkte på?

Denne SMS gikk fra en svoren TIL-henger på Store Stå og rett inn i styrerommet på TIL-huset. Klar tale fra de som har stått last og brast med TIL de siste 30-40 år.

Skulle man lage noen lignelser måtte det bli som om at Real Madrid hentet inn en Barcelonasupporter til sitt styre. Eller at en Lillestrøm-supporter ble satt inn i styrerommet til VIF. Eller at Statoil hentet inn et nytt styremedlem som hadde ”rakket ned” på Statoil hele livet, samtidig som han hyllet et konkurrerende selskap. Supporterne rundt Alfheim-matta steilet selvsagt, og kritikken og galgenhumoren fikk føtter å gå på.

I begynnelsen av uka ønsket naturlig nok lokalpressen å snakke med mannen som hadde satt seg i en vanskelig situasjon. Styremedlemmet i TIL ble spurt om hvem han holdt med i skjebnekampen som ble avviklet sist helg. Kampen som supporterne i både TIL og Glimt hadde sett fram til med skrekkblandet fryd siden lagene møttes i Bodø den 16. mai.

Seljeseth ble også spurt om å ta på seg et TIL-skjerf for å piffe opp bildet til saken. Det ferske styremedlemmet fikk forklaringsproblemer. Ikke heiet han på laget han satt i styret til, og ikke ville han ikle seg det rødhvite skjerfet. Det var selvsagt som å kaste olje på bålet. ”Hele” Fotball-Norge var på nytt nødt til å kaste latterbølger nordover.

Selv tok jeg en prat med de supporterne som har stått last og brast med Gutan siden ”Pøsen”, Svein Arne Olsen, Jonny Albertsen og Gunnar Wilhelmsen prøve å spille noe som lignet på fotball på 70-tallet. I motvind og sludd har de fulgt laget fra grusbanen på Alfheim til gratishaugen på Vallhall og tilbake til Alfheims grønne gress.

John Gunnar Tysnes (midt i bildet) fra TIL-Glimt i 1993. Han kaller innsettelsen av en Glimt-supporter i TIL-styret for et hån mot alle dem som elsker TIL.

John Gunnar Tysnes og Gunnar Aune fra gjengen på Store Stå var krystallklar i sin tale. De kalte innsettelsen av en Glimtsupporter i TIL-styret for et hån mot alle dem som elsker TIL. Som Tysnes sa det; Alle som elsker en klubb har en annen klubb de hater. En rival som er ”verre” enn alle de andre lagene. Og for TIL-supporterene sin del er det laget med en tannkost på tribunen.

Bodø/Glimt med sin tannbørste. Ikke skjønner jeg hva den symboliserer, men uansett var det godt å børste Glimt av Alfheimmatta og sikre eliteseriespill i hovedstaden i nord også neste år.

De gamle gutan på Store Stå pekte på at de som skal styre klubben trenger å ha hjertet på rette stedet. De må ha en ”feeling” for den klubben de er satt til å lede. Og her er vi ved kjernen i trøbbelet TIL har satt seg i flere ganger denne høsten. Først med sparking av Steinar Nilsen, og nå sist med dette gule styremedlemmet.

Fotballspillere kommer og går. Trenere kommer og går. Direktører og styreledere kommer og går. Det samme gjelder styremedlemmer. Det eneste som overlever alle disse som kommer og går i en fotballklubb er supporterne. De holder ut og med klubben i sitt hjerte. År etter år.

Kristian Fredrik Figenschou og Espen Dahl på Middagskjelleren i 1993. To av mange trofaste TIL-supportere gjennom maaange år.

 

Håper de røde og hvite svetter piggtråd og blør for de rette fargene på søndag. 

Kommer du på kant med disse som betaler inngangsbillett, er du i trøbbel. Som om ikke TIL allerede var i trøbbel. Både med tanke på resultatene i inneværende sesong, men også med tanke på å skape engasjement og positive vibrasjoner rundt laget. Jeg vet ikke hvor mange ganger TIL har forsøkt å få folket i byen til å stille opp til kamp i hopetall. De har prøvd seg med sangere og popband på tilhenger.

De har ansatt folk som skulle dra publikum til arenaen. De har satt i gang kampanjer med gammelordfører Hjort i spissen. De har pausekonkurranser med et TIL-skjerf i premie. Det har vel vist seg ingen av disse reseptene har vært rett medisinen.

Jeg har faktisk mer tro på at det enkleste er det beste. Spillerne bør stige ned til folket. Hopper ut av sine småfete biler og leverer ut gratisbilletter til kidsa på skolen. Ta over en gymtime i ny og ne. Stikke innom på treningen til gutte- og jentelagene til både TIL og TUIL og Fløya. Gjerne Stakkevollan IF og Skarp også. Og selvsagt en svipptur til yttersia av Kvaløya og til Ramfjord og Ringvassøya.

Det er ikke nok med en snartur innom barneavdelinga på UNN i ny og ne, selv om det også er fint. Kanskje de til og med skal unne seg en lettøl  eller en cola sammen med supporterne etter kamp. Stikke innom Kafé X og ByMisjonen for en prat. Jeg tror at det er slike ting som skaper tilhørighet og engasjement blant folk i byen og bygdene rundt.

Etter de siste dagers hendelser trenger de absolutt noen til å ta seg av kommunikasjonsbiten i klubben. Og det håper jeg virkelig TIL finner! Og så får vi håpe det er en person med det røde og hvite skjerfet i en stram knute rundt halsen!

Hva sa så Geir Seljeseth om dette bråken han havnet i?

Etter nøye vurdering har jeg kommet til at det vil være feil å stå i veien for det som burde være aller viktigst for TIL og nordnorsk fotball de neste ukene, at TIL skal berge plassen i eliteserien. Derfor har jeg bestemt meg for å trekke meg fra styret i TIL Holding AS og TIL Fotball AS. Jeg ser at jeg har fått et gult kort fra mange som har hjertet sitt i TIL. Jeg ser også at mange har ønsket å gi meg et rødt kort. Da gjør jeg som man ville gjort på fotballbanen og ber om å bli byttet ut. TIL er viktig for Tromsø, for Nord-Norge og for Norge. Jeg hadde håpet at jeg kunne gjør mitt til at klubben blir enda bedre. Jeg har undervurdert følelsene som dette skaper med min bakgrunn. Dette skaper støy som jeg ikke burde bidra til. Søndagens kamp skal ikke ha fokus på min person og mine preferanser. Jeg vil at alle skal ha fokus på det som er viktig for Tromsø, Nord-Norge og norsk fotball, at TIL berger plassen i Norges øverste liga. Jeg håper inderlig at alle de som har oppvist stort engasjement i denne saken nå bruker den til å heie frem sitt lag i de siste serierundene og at de fyller Alfheim. Det ville vært en solid markering. Så takker jeg for de som har trodd på meg og beklager at jeg har gjort ei dårlig vurdering av situasjonen. Det er en solid klubb og en god fremtid som ikke er avhengig av meg, men av de mange som heier, spiller og jobber for TIL. Alt handler om å overleve i eliteserien. Utover dette har jeg ingen kommentarer.

Og kampen mot Glimt til helga er årets viktigste. Ikke bare fordi klubben kan sikre seg billett til neste års toppdivisjon. Nei fordi den er mot Glimt. Håper de røde og hvite svetter piggtråd og blør for de rette fargene på søndag.

God kamp, og heia TIL!

 

 

Etter kampen:

TIL-spillerne jublet som om de hadde vunnet serien. Det de hadde gjort var å berge plassen i toppdivisjonen til neste år, og det var nok til at de yngste tilskuerne stormet banen. Hærlig!

Gutan gjorde det eneste rette. De sendte Glimt hjem til Bodø med 3-1-tap. TIL berget plassen. Glimt havnet sånn midt på treet. Og styret i TIL har mulighet til å få inn folk i styret som faktisk liker klubben de er satt til å styre!

Del med dine venner