Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Det jævla krysset!

Mandag 27. Juni 2016:

Krysset i Kirkegårdsveien/Alfheimveien nærmer seg ferdigstillelse, sier saksbehandler Trond Myhre i Tromsø kommune til Nordlys i dagens avis.

Nordlys - 20. desember:

Are Medby skrev følgende i Nordlys:

Mandag ettermiddag åpner Alfheim-krysset igjen for fri ferdsel etter nesten to måneder med redusert fremkommelighet.

Gjert-Henrik Vedeler i Sykkelbyen Tromsø: Arbeidet etter planen vært skulle vært ferdig i slutten av november, men det har drøyet litt. Det har tatt litt lengre tid enn jeg trodde sist, men mandag ettermiddag skal det være klart.

Som sagt var dette i desember…

Det var i slutten av oktober at arbeidet med  legge til rette for sykkelfelt i det sterkt trafikkerte krysset startet. Det endelige sluttproduktet får man ikke noe inntrykk av før til våren, ble sagt da. Da blir det asfaltert og merket.

Våren kom og våren gikk. Det samme gjorde St.Hans og midtsommeren, og fortsatt er krysset ”nesten ferdig”.

Jeg har Åge Heimland på tråden. Han bor i Alfheimveien og har levd med dette krysset i denne perioden.

Åge Heimland:

Det skrives og snakkes masse om graving og trafikkaos. Og dertil hørende skilting som ytterligere forverrer situasjonen for trafikken.

Vi som har vært offer for byggingen av krysset Alfheimveien/Kirkegårdsveien månedsvis har jo med forundring observert den idiotiske, unnskyld uttrykket, og overflødige skiltingen som har vært praktisert der. Og som nettopp derfor ikke respekteres av noen med litt selvrespekt i behold. Hvis du sjekker der i dag (lørdag) vil du se at alle kjørefelt kunne vært åpnet i helga. Men da måtte de ha flyttet en maskin og en vanndunk ut av veien. Skiltene kunne fått seg en helgepause.

Men nei da. De som jobber der har ikke utviklet den typen løsningsorientert tankegang. De samme folkene har en slags kinky glede av å håne og irritere trafikantene, og det har de jo lyktes godt med. Kanskje finnes det en plausibel og forståelig forklaring, men den er vanskelig å  se.

Hva burde vært gjort?

Etter arbeidstid og i helgene kunne man anstrengt seg en smule for å gjøre livet litt lettere for mange, og samtidig vinne respekt for seg selv og sitt arbeide. Jeg har en sterk følelse av at denne problemstillingen går igjen ved mange graveprosjekter i byen.

Har ikke kommunen en slags ansvarlig prosjektledelse som følger med og ivaretar publikums interesser?, avslutter Åge Heimland.

I dag tidlig var jeg igjen på vei til jobb gjennom Alfheimkrysset. Ved innkjøringen til Alfheim stadion tar jeg igjen kommunens kostebil. Den kostet klart til asfaltering, men MÅ den gjøre det når ”alle” som er tvunget gjennom krysset er på vei til jobb? Hva med å ta ut kosten før kl. 07 eller etter kl. 09 når folk flest har ankommet jobb? For alle som bor i området mellom Røstbakken og dette Krysset er dette eneste veien til byen. Mellomveien er stengt flere plasser og umuliggjør kjøring ned Røstbakken. Dette er selvsagt et ”i-landsproblem”, men selv i-landsproblemer kan oppleves som problemer for folk som bor der.

Nordlys – 27. Juni:

Saksbehandler i kommunen, og den som har vært ansvarlig for å godkjenne entreprenørens skiltplaner, Trond Myhre, mener mye av problematikken i krysset er et resultat av at folk kjører ulovlig.

Hvorfor gravemaskinen har stått der over helga, vet han ikke, da dette faller inn under entreprenørens myndighet. Myhre kan likevel berolige om at arbeidet snart vil bli avsluttet.

- Krysset vil åpne om ikke så veldig lenge, og da vil jo hindringen være borte. Så det er siste finishen vi holder på med nå, avslutter Myhre til Nordlys.

Oppe i Krysset møter jeg daglig leder i hos entreprenøren, Morten Jørgensen:

Vi satser på å være ferdige i løpet av denne uka. Asfalten begynner de å legge i dag, mandag. De har tre dager på seg. Så vil vi ta oss av finishen mot slutten av uka. Selve jobben har vært kurant. Trafikken har vært utfordrende under byggeperioden, og skiltingen har ikke vært helt enkel. Men det har nå gått på et vis. Når det gjelder helgeåpent kryss sier entreprenøren at det er et anleggsområde, og der skal det ikke kjøres. Det har med sikkerheten å gjøre. Når krysset er åpnet vil det bli skiltet og merket. Skiltene kommer først – malingen vil nok drøye ennå noen uker.

 

Del med dine venner