Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Det holder ikke mål, VESN!

Kjære VESN og kompisene dine.

Er det dåkker holder på med kunst eller ukultur?

Jeg trodde navnetrekk og autografer kom ETTER at man hadde prestert.

Dåkker presterer for dårlig til å sette signatur på verkene.

Hva er det dere prøver å uttrykke? Er det et slags opprør?

Er dere i så fall for eller imot?

Tromsø er jo min by også. Selv om jeg ikke eier noen av veggene forventer jeg faktisk mer av dere. Dere har jo tross alt tatt på dere å skulle utsmykke byen min.

Enkelte gatekunstnere lager dødskule signatuerer, og de aller kuleste lager fantastiske ting uten signatur. Det er de verkene som havner på kunstgallerier, og det er de dere må strekke dere etter. I alle fall om dere skal fargelegge Tromsø. Jeg tror egentlig ikke dere selv synes taggene deres er spesielt fete.

Øv dere en annen plass først og kom tilbake og gjør kule prosjekter. Reis på gatekunstfestivaler. Lag skisser. Jeg ser ikke bort i fra at en og annen veggeier her i byen ville legge noen kroner i potten om du og kompisene dukker opp med gode idéer på deres bord. Det er mange vegger som roper etter noe, som dåkker vet.

Grafitti og tagging kan jo være megafett, det er vi sikkert enige om. Men å skrive signaturen rundt om i Tromsø er ikke måten å bli hot på, spør du meg. Men jeg forventer ikke at du spør meg. Det er vel litt av greia å ikke spørre noen før dere sprayer.

Tagging, eller tags er grafitti hvor stilisterte signaturer sprayes på vegger. Dåkker som driver med dette blir kalt writere (eller skrivere som vi norske ville sagt). Dåkker er ofte i gjenger som markerer sitt område, og andre gjenger utfordrer grensene for hvor man tagger i dåkkers område av byen. Og dåkker tagger ikke ned andres tagger, for det gjør man bare ikke.

Hvilke gjenger dere ”fighter” imot aner jeg ikke. Men dere forsøpler byen min med for dårlig utførte tagger. Vi fortjener bedre i våre felles rom - der vi alle skal rusle rundt.

Jeg har slengt på min egen tagg på den veggen du tok borte på Strandveien. Du ser det  - du også. Det funker elendig.

Jeg har også laget et bilde på veggen til turnhallen ved Gyllenborg. Den brukte jeg litt mer tid på. Ble småfornøyd med den. Hva synes du om den?

Tok til slutt for meg døra inn til bomberommet oppe på Valhall. Der måtte jeg ha en som er flink på male natur til å hjelpe meg. Litt festlig å kamuflere et bomberom

Noe kan man kalle kunst og kultur.

Det dåkker holder på med ser ikke jeg på som kunst.

Jeg tenker mer ukultur.

Gjør heller fine ting, så blir dere attraksjoner.

Det dåkker holder på med nå er for dårlig.

Jeg kan i tillegg nevne at tagging kan straffes. Det kommer inn under skadeverk.

Det brukes store summer for å fjerne uønsket grafitti, og er også et miljøproblem. Man må bruke løsemidler.

Skjerpings!

 

Del med dine venner