Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Det er nesten ikke til å tro.

Først sa de nei og BEKLAGER mange ganger.

De beklaget at de tenkte å slippe til en utbygger i Tromsømarka.

I den delen som knapt er i bruk.

Så sa de JA til å bygge et badeland midt i smørøyet av samme marka.

Akkurat der hvor skiløperne har sitt stadion.

Akkurat der hvor skiskytterne har sitt stadion.

Akkurat der hvor hundrevis av barn starter sine onsdagsrenn.

Akkurat der hvor veldig mange av byens befolkning starter skituren sin.

Akkurat der hvor Tromsøs skistadion ligger.

 

Som om ikke dette var nok.

De skal i tillegg bygge en busstrasé midt i skiløypa fra skibrua ved Grønnåsen kirke og bort til Tromsøhallen. Midt i Tromsømarka som de nettopp sa NEI til å røre.

 

Og det er mer.

Fagfolkene i kommunen frarådet badet i marka, og anbefalte sentrum som destinasjon. Det samme har mange andre også gjort. Både sentrum og turistnæringen, og de hadde kanskje fortjent det inn til byen.

Bygg badet i sentrum, og bygg det ved havet for å utnytte varmen derfra, sa flere.

Også Fylkesmannen har innsigelser til prosessen og trafikken, om jeg har forstått det rett. Trafikken på Dramsveien vil øke betraktelig om alle gjestene de har regnet inn i prosjektet faktisk kommer med bil, og det gjør jo de fleste.

Uansett – våre folkevalgte vet bedre og satser all-in på sin egen idé. Folkebadet midt i marka.

Det er nesten ikke til å tro.

Dette JA til folkebadet er samtidig et NEI til Alfheim som svømmehall. Får håpe det blir gode, åpne og ikke minst kreative prosesser rundt hva vi skal fylle Alfheim med.

Så gjenstår det bare å glede seg til at de får fylt vann i alle badelandkarene. Som Skjalg Fjellheim så klokt sier det: Nå må Tromsø sette punktum og gå videre. 

Tromsøbadet blir helt sikkert fint! Vi får håpe de styrer prislappen på folkebadet inn på 700 millioner - som lovet, og ikke smyger seg opp mot milliarden før snora klippes. 700 millioner får holde.

 

Del med dine venner