Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Årets siste stråler.

I går satt jeg hjemme og gjorde ferdig en sak som handlet om lys. Arbeidsplassen er plassert slik i hjemmet at jeg sitter litt bortgjemt med ryggen mot lyset. En stund før klokka 11 så jeg at det lysnet i rommet.

Sola var på vei over både fjellene og skyene i sør for siste gang i år.

Takvinduet mot Malangen i sør leverer.

 

Huset jeg bor i har ikke noen utsikt å snakke om. I alle fall hvis man skal fotografere. Takvinduet på soverommet er eneste plassen med fri utsikt mot sør, men fra dette vinduet er det begrenset hvor mange forskjellige bilder man klarer å få til.

Litt tettere på sørhimmelen.

 

Etter å ha sett sola sneie over kanten i sør tok jeg meg en tur på platten utenfor. Mange trer og hus skygget for utsikten mot sola.

Ikke all verden til motiver, men det er da man ikke må gi opp. 

En titt inn i vinduet hos naboen.

 

Sola speilet seg i vinduene hos naboene, så der var det et par motiver til å hente.

Ny nabo i brann.

 

I tillegg sendte sola et par stråler inn på husene på toppen av Røstbakken. Et motiv til. Moralen får være at det finnes alltid et motiv til hvis man tar seg tid til å se etter.

På toppen av øya sniker husene seg et øyeblikk i spotlighten

 

Mørketiden i Tromsø regnes fra 27. November til 15. Januar, men for byfolk er sola borte i to måneder. Fra omtrent i dag til soldagen den 21. Januar. Da har den vært over horisonten en liten uke, men fjellene i sør har sperret for utsikten.

Dette var kanskje ikke all verden til historie, men kanskje et lite blogginnlegg verdt.

Ha en lys og varm mørketid!

Del med dine venner