Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

De fineste rosene i byen fjerner ugresset.

Hvordan ville byen sett ut uten Tromsø ASVO?

Ikke bare plukker de søppel etter oss.

Nå fjerner de ugress langs husveggene i Tromsø Sentrum.

Slik så det ut i byens paradegate i fjor.

- Vi har fått en avtale med Lena Gustavsen Nymark  i Tromsø Sentrum, forteller driftsleder Dag Rapp ved Tromsø ASVO.

50.000 kroner er satt av til å luke ugresset som skjemmer ut sentrum. Fire personer fra ASVO jobber daglig fire timer i snitt med dette.

Lisa Gjerdrum og Vilde Lockertsen (i grønne gensere) sammen med tilrettelegger i Tromsø ASVO, Berit Johannessen luker og fjerner uønskede vekster i Strandgata.

Hele Storgata fra nord til sør skal få en ansiktsløfting. Det samme gjelder Grønnegata, alle tverrgatene og gatene ned mot havna, sier Dag. Det er gårdeierne i sentrum som har slått seg sammen og funnet midler til dette. ASVO bruker ikke midler – altså ugressmidler – til jobben. – Vi bruker kun verktøy for å fjerne ugresset, forteller Dag. Ingen ugressmidler eller kjemikalier er i sving.

Katarina Jørgensen og Robert Worum har en liten pitstop i jobben med å gjøre byen renere.

Han tror at de er ferdige med hele sentrum i løpet av et par uker. Når vi er ferdige med hele sentrum gyver vi på igjen. Vi satser på å holde det vedlike gjennom hele sommeren, sier driftlederen.

- Det er nok å ta av, sier Berit Johannessen i Tromsø ASVO.

Heia ASVO, sier jeg!

 

Del med dine venner