Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens nye uteservering

Thomas Hafstad vasker bord og  stoler.

Det er klart for byens nyeste uteservering.

Endelig kan daglig leder Thomas Hafstad ved Kystens Mathus tilby uteservering.

- Vi er veldig fornøyd med å komme i gang, forteller Thomas.

I år blir det en midlertidig løsning på uterestauranten til Skirri. De har fått tillatelse fra kommunen til å servere i fronten av bygget mot sør – mot Stortorget og Torghuken - i første omgang.

Regler

- Det er mange regler og lover å forholde seg til når man ønsker å servere ute, smiler Thomas.

– Vi må ivareta både blinde og rullestolbrukere, så bordene blir trukket 1,40 meter inn fra fortauskanten. Vi blir også å sette opp en levegg ytterst, sier han.

Det blir litt provisorisk fram til midten av mai. Foreløpig blir det rundt 40 sitteplasser, men når de inviterer til nasjonaldag håper de å ha doblet kapasiteten.  

- Da kommer det en permanent levegg i glass og splitter nye møbler, forteller Hafstad i solveggen på kaikanten.

Leveggen og de nye møblene er tilpasset restauranten og er gjort i samråd med arkitekten av bygget, og de første gjestene skryter av plassen og utsikten. Og leveggen. - Her er det helt vindstille, sa det unge paret jeg snakket med.

Spisested

- Vi har lyst å få til en spiseplass her, sier Thomas. Ikke hvite duker, men litt mat og drikke. Lettere mat på dagtid, og litt ”fetere” retter utover ettermiddagen og kvelden.

Uteserveringen vil ha åpnet fra 11 på formiddagen til midnatt når været tillater det. Det vil komme strøm og påler med lys i leveggen. Kanskje dukker det opp en og annen varmelampe og en parasoll for litt kjøligere kvelder også.

I år vi uteplassen kun være mot sør, men de håper å bli enige med kommunen om å utvide på østsiden til neste år.

Utsikt

- Folk har allerede sittet i hopetall på kanten her nede i godværet, så vi tror det vil bli en populær plass, sier Thomas. Vi har jo en beliggenhet få kan matche, smiler han.

Her  er det utsikt til alle byens merkevarer. Tinden bakerst. Fjellheisen og Ishavskatedralen. Brua og torget.

- Ja, til og med hurtigruta sklir forbi her ute, gliser han.

Så er det opp til folket om dette blir en slager i utelivsfloraen i byen. Været er på deres side denne uka, og sola varer sikkert like lenge her som på Skarven på kveldene.

Byens "nye" rom begynner å ta skikkelig form inne i Torghuken i Tromsø. I tillegg til utsikten mot Tromsdalen kan man nå også få utsikt inn mot byen via de nye flytebryggene.

Del med dine venner