Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens indrefilet - Del II

Prestvannet er en oase midt i byen. Nå ønsker Prestvannets Venner at det skal bli ennå bedre!

Jeg har fått meg en runde gjennom deres planer og idéer for Prestvannet.

De kommer på rekke og rad i en liten serie innlegg på bloggen.

Her kommer nr. 2.

SNIKENDE KATTER.

Prestvannet landskapsverneområde ble opprettet i 1995. Verneområdet dekker et areal på ca. 180 dekar. 80 av dem er vannet. Alt av pattedyr og fugler, reir, egg og hi er fredet i verneområdet.

Løskatter rundt vannet er et problem. De sniker rundt vannet og forsyner seg av fugler og egg. De og måsene kan være en del av grunnen til at ungeproduksjonen er redusert. Prestvannets Venner ser for seg en ”kanal” i sumpområdene som gjør det vanskelig for kattene å nå ut til fuglene. Det er visstnok gjort andre steder med suksess.

Vi møter Johan Andersen på vei inn fra vannkanten. Den pensjonerte biologen ikke ute etter blest. Han er ute etter biller.

– Jeg har leitet og plukket biller her i flere år, forteller Johan. Vi må videre til bålplassene, så billene får vi heller komme tilbake til på neste runde.

DESIGN.

Prestvannet er et unikt område. Det må lages elegante ting med kvalitet og funksjonalitet. Materialvalg. Farge. Tekstur. Helhetsinntrykk.

- Det bør være en rød tråd gjennom hele området som er summen av alle elementene, mener Ann-Kjersti. Det koster LITE å gi området en POSITIV opplevelse. Vi ønsker bevissthet rundt dette. Da vil folk ta vare på området i større grad.

Styret Prestvannets Venner

I fjor høst fikk Prestvannets venner nytt styre. Styret er tverrfaglig og ønsker at alle sider ved Prestvannet skal ivaretaes. – Det er viktig med kompetansen vi besittr  for å ivareta både fuglelivet og livet i vannet, sier leder Kristine Lind-Olsen. Styret består ellers av nestleder og landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen, ornitolog Karl-Otto Jakobsen, ferskvannbiolog Geir Dahl-Hansen og sivilingeniør Kristen Øvernes. I tillegg er Gunnar Graff og Peer Skjoldbjærg med fra det forrige styret som varamedlemmer. 

 

Del med dine venner