Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens indrefilet - Del IV

Prestvannet midt på øya er en oase for fugl og folk.

Nå ønsker Prestvannets Venner at det skal bli ennå bedre!

Jeg har fått meg en runde gjennom deres ønsker og idéer for Prestvannet.

De kommer på rekke og rad i en liten serie innlegg på bloggen.

Her kommer nr. 4.

BRYGGENE.

I dag er det tre brygger ved vannet i tillegg til den store betongbrygga på østsiden av vannet. - Vi ønsker å finne ut hvordan de brukes i dag, og hvordan vi ønsker at de skal fungere i framtiden, sier trioen rundt benken ved bålplassen.

Kanskje kan de trekkes lenger ut i vannet dersom det ikke forstyrrer fuglelivet? Designen på dem bør også diskuteres, mener Ann-Kjersti, Kristine og Peer.

TELLEAPPARATER

- Det ville vært fint å fått montert opp telleapparater ved inngangene til vannet. Hvor mange er det faktisk som benytter seg av vannet og stiene, spør de.

Kanskje et web-kamera for de som ikke kommer seg ut, eller for de som ikke er utenbys? De har ingen konklusjoner, men mener det er ting som bør opp på agendaen.

TILGJENGELIGHET.

Noen av stiene er i dag tilgjengelige for rullestolbrukere. Skal man legge asfalt på dem er et av spørsmålene de stiller seg.

De små stiene bør beholdes som de er, men rullestoler skal kunne komme seg til grillplassene. De ser ikke for seg nye eller flere parkeringsplasser ved vannet. Folk får bruke buss eller føtter i størst mulig grad.

Av og til dukker det opp et telt ved Prestvannet, men de får raskt beskjed om Tromsdalen Camping. Mellom 1. Mai og 31. Juli er det hekkeperiode. Følg stiene. Som Rob Barrets sa det; Fuglene lærer fort hvor menneskene går. Går du andre veier merker de det…

Ikke er det lov, og ikke er det behagelig når de begynner å stupe! Og de gjør seg bra, også når de får leke i fred.

 

Del med dine venner