Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens indrefilet - Del III

Prestvannet er en oase midt i byen. Nå ønsker Prestvannets Venner at det skal bli ennå bedre!

Jeg har fått meg en runde gjennom deres planer og idéer for Prestvannet.

De kommer på rekke og rad i en liten serie innlegg på bloggen.

Her kommer nr. 3.

BÅLPLASSER.

- I dag finnes det en bålplass på østsiden - ved den gamle betongbrygga, forteller Ann-Kjersti. Den andre ligger litt lenger nord.

Definerte grillplasser vil minske skadene på naturen. Det tennes et og annet bål utenfor bålplassene slik det er lagt opp til i dag.

- Vi ønsker å oppgradere til en par grillplasser ala de vi finner i Telegrafbukta. En ved betongbrygga, og en til litt lenger nord. I dag forsyner folk seg av skogen rundt vannet.  Kanskje må det organiseres med utlegging av ved for å unngå det, sier Kristine.

 

FUGLETÅRN.

- Det hadde vært fint med et fugletårn i området. Vi vet ikke hvor det passer å sette det opp, sier de, men det bør nok stå i sumpområdene i sørenden av vannet. Grunnforhold må sjekkes, og tårnet må tilpasses naturen. Det må ikke bli for prangende og stort. 3-4 meter høyt, tenker de høyt. Muligens i to etasjer.

- Tanken er at man skal kunne følge med på både fugleliv og nordlyset. Dette er selvsagt ment for at folk skal få en bedre opplevelse av Prestvannet, smiler de.

Jeg møter en fotoentusiast fra Steinkjær på vestsiden av vannet. En Nikon dingler over skuldra til Arnold Lysfjord. Arnold synes det er kjekt med et så bynært område for fuglefoto. – Så kan damene shoppe og jeg kan rusle rundt her i fred og ro. Arnold er veldig for fugletårn. – Om det i tillegg kan brukes til å se på nordlyset er det bare å sette i gang, smiler han. Han må videre før damene er ferdige på shopping, og før han flyr videre til Svalbard for nye fugler.

INFO-SKILT.

Skilting og informasjone er altfor dårlig ved Prestvannet, om noen skulle finne på å spørre hva jeg synes.

Kart over områdetmed her-er-du-prikk. Der hekker den og den osv. osv. Her er portensialet enormt.

Prestvannets Venner har ikke konkludert i forhold til info-skilt ved vannet, men ønsker gode skilter med relevante opplysninger. Ikke laminerte lapper stiftet opp på trærne. De bør antakelig være på flere språk. Kanskje pleksiglass som står for en støyt?

- Alt vi tenker må skje i samarbeide med kommunen. Vi er ydmyke i forhold til det, påpeker de.

 

Del med dine venner