Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens beste kafé - Del II

Tromsø er verdenskjent for sitt mangfoldige natteliv. Men byen har også et uteliv på dagtid. Jeg har vært innom "alle" kaféene i byen for å se hva de byr oss.

Sett hva slags mennesker du kan treffe på de forskjellige plassene. Sjekket utsikten og innsynet. Jeg har sett og blitt sett, som jo er litt av poenget med å gå på kafé.

Her kommer innlegg nummer to med noen flere av de over tyve kaféene.

Resten kommer i innlegg tre.

Cafe Sånn

En stor café som har holdt stand i byen i mange år. Sånn har blitt en institusjon i byens kaféflora. Mange runde bord dekker gulvet i lokalet, men også her finner man en sofabenk langs ene langveggen. Det er på bordene langs denne benken man sitter og har oversikten over både inngangen og bardisken. Sånn er litt hummer og kanari. Litt retro i stilen med gamle lamper med farget lys litt inne i kaféen, discokuler og en tandemsykkel hengende fra taket. Ujevnt og trutt har de konserter på Sånn. Stedet ligger inne i KulturHuset og er derfor møteplass før, i pausen og etter forestillinger i KulturHuset.

Det serveres lunch og middag, øl og vin. Og sprit. Maten er god, og det vet jeg. Har spist utallige burgere på ”nærkaféen” som ligger et kort steinkast fra Nordlys.

Her finner du alle slags typer mennesker, og ”alle” ølsortene du kan tenke deg. Unge studenter og mødre med barnevogn. Eldre damer med hatt og unge damer med kløft. Gamle gubber som burde bruke stokk og hippe kiser i dress og slips. Og alle andre utgaver av tobeinte byfolk.

Er man singel er kanskje dette plassen å sjekke ut. Det er helt OK å sitte alene, men er det folksomt så får man helt sikkert slå seg ned sammen med noen som allerede sitter der. Ganske fullt rundt lunch, men det går an å reservere seg et bord.

WiFi-passord: cafesann123

 

 

Smørtorget kaffe og mat

Nede i sentrum mot Radisson og Scandic ligger Smørtorget. Jeg tror det er flere av klientellet som strikker enn som driver med fjellklatring. for å si det litt flåsete. Du finner alle typer her også. Absolutt en veldig hyggelig plass.

Interiøret er stort sett av brukte møbler. Kafeen samarbeider tett med bruktbutikken de deler lokalet med. I tillegg får du store glassvinduer inn mot arbeidsplassene til flere kunstnere. Her kan man nyte en kopp kaffe mens man ser hvordan f.eks Hilde Eilertsen Sletvold tryller fram sine akvareller. På motsatt side er det store vinduer ut mot byen. Her kan man sitte og beundre vandrende til og fra hotellene.

Kaféen har god mat med en tint av husmannskost, og husets smørkringle går det gjetord om.

WiFi - passord: smortorget

 

 

 

Aunegården

Gode, gamle Aunegården har fått nytt liv igjen. Du kommer inn i den gamle slakterbutikken. Kroker for å henge slakt på henger fortsatt i vinduene, med det er vel alt som minner om den gamle kjøttbutikken til Aune. Resten er som å komme inn i en bakgate i en italiensk liten landsby. Man går bakover og møter stadig nye rom og avlukker hvor man kan sitte i fred og ro og nyte sin kaffe, sin kjære eller noen andre sin kjære. Hva vet vel jeg. Det er flere bakrom og jomfrubur i Aunegården, og midt inne i gården er det høyt under taket. Her kan man ta den bratte trappa opp en etasje. Flere bord og en bro over for de som trenger ennå mer diskresjon. Helt bakerst finner man en ”vinkjeller”. Den kan bookes om du har spesielle behov. Har ikke fått testet menyen etter at nye drivere tok over, men det er et sted for mat. Husk gjerne bordets nummer når du går i disken og bestiller, så finner de ut hvor maten skal leveres.

WiFi-passord: guest2016

 

 

 

Solid Kafé og bar

Midt i Storgata ligger den solid plassert. Det har den har gjort i mange år nå. Solid funker bra både dag og natt. På dagen er det stedet for alle. På kveldstid er det et litt yngre klientell, og det har jeg naturlig nok mindre erfaring med.

På Solid sitter du godt på store stoler eller i sofa langs veggene. Det er også en del høye barkrakker å slå seg ned på, men ikke ved baren. Sitter du ved vinduene ut mot Storgata har du full kontroll på byens sjel omtrent midt i gågata.

På menyen finner du både pannekaker, kylling og kjøttboller, og kaffe latte koster deg 44 blanke. Sist jeg var innom var det stille på flørtefronten. Det var stort sett par som satt der. Og de som var single brukte opptatt-med-avis-trikset. Men at det kan være noe å hente sjekkefronten på Solid er jeg helt sikker på, for det har jeg hørt.

WiFi-passord: Ilovecoffee

 

 

 

Risø mat og kaffebar

En av de nyeste kaffebarene i Tromsø. Harstadbrødrene har tatt byens kaffedrikkere med storm. Koselig, liten kaffebar litt sør i sentrum. Antakelig den mest populære kaffebaren i Tromsø for tiden.

Her kjæles det med hver enkelt kaffekopp som bestilles, og Arne (de andre også) bruker den tiden det tar for å lage motiver på toppen av koppen. Gjerne en personlig hilsen. Kaffekunsten holder nivå med det beste fra utlandet. God lunchmat har de også. Og kakene bør selvsagt testes!

WiFi-passord: risoekaffe

 

 

 

Helmersen delikatesse

Byens minste kaffebar har seks barkrakker å tilby gjestene. Ved vinduene midt inne i den lille delikatessebutikken ligger kaféen. Vet ikke om størrelsen kvalifiserer til å kunne kalles kafé, men god kaffe har de. Antakelig en av byens beste.

Mer midt i byen enn dette kommer du ikke. Her sitter man på utstilling i butikkens vinduer noen trinn over Storgata, med utsikt rett mot gata og Rødbanken. Men det er bare for fire personer. De to siste gjestene må sitte i hjørnet - uten vinduer.

Dette er nok ikke stedet for hemmelige svermerier eller dype  betroelser. Men en fin plass for delikatesser, småretter og se og bli sett, om du sitter i vinduet.

Sist jeg var innom satt vi fire gubber på utstilling. De to unge damene var henvist til hjørnet. For å trekke folk burde vi byttet ut to av oss med damene, men vi seks sørget samtidig for at det var stinn brakke.

WiFi-passord: Helmersenpolse

 

 

 

 

G

På hjørnet sør i Storgata ligger G. Dette vannhullet for voksne folk har også åpent på dagtid. Noenogtyve barkrakker og en sofabenk langs to av veggene utgjør stedet. På kveldstid løses verdensproblemer over mange glass med både øl og vin. Politikere og motstandere er alltid innom og ”fremmer" sine saker. På dagtid pågår det også debatter. Arkitekter og ambulansesjåfører, kunst-og kulturfolk og UNN-ansatte. Og mediefolk. Alle typer er innom. De fleste har gjennomført godt over halvparten av sine liv.

Store vindusflater slipper inn masse lys. De samme vinduene gjør det slik at du kan følge med på livet ute i sentrums travleste kryss.

G har i alle år tilbudt veggene sine til kunstnere. Malerier, foto og tegning med mer. Har selv vært så heldig å få henge opp bilder der inne! Et lite galleri, men det er jo supert å få seg en kunstopplevelse til kaffen! Kaffe latte kostet btw kr. 41,- Du får maripankake til om du ønsker.

 

WiFi-passord: gstorgata123

 

Del med dine venner