Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Byens beste kafé - Del III

Tromsø er verdenskjent for sitt mangfoldige natteliv, men også på dagtid er det et uteliv på byen. Jeg har vært innom "alle" kaféene i sentrum for å se hva de har å by på.

Hvem du kan treffe på de forskjellige plassene. Sjekket utsikten. Jeg har sett og blitt sett, og det er jo litt av poenget med å gå på kafé.

Her kommer innlegg nummer tre med flere av bykaféene.

Det kommer en runde til etter denne.

 

JordbærPIKENE på Nerstanda

Kaféen i toppen av Nerstranda senter har fått en total make-over. Det er Jordbærpikene som har flyttet opp fra inngangspartiet til 3. etasje.

Serveringen er vanlig Jordbærpike-standard. Ganske så innholdsrik meny! Burger eller pasta. Karbonade med erter og løk, eller noe fra egen barnemeny? Og masse mer. Masse mer. Og kaker og andre godsaker.

Her finner du alle typer mennesker. Kanskje en liten overvekt av folk som er ”på bytur”, men også byfolk dukker opp her. Taxisjåføren og damen med hatt er hjertelig tilstede. Det er også de som venter på neste hurtigbåt til Finnsnes. Og kanskje skal noen videre nordover med hurtigruten. Det er jo et vakkert skue å nyte sin kaffe til når den kommer sigende gjennom sundet fra sør, enten man skal være med den videre eller ikke.

Til kjøpesenterkafe å være, og med den utsikten er Jordbærpikene absolutt verdt en tur innom. Og de fleste av bordene har tilgang til utsikten, men man sitter nok aller best ved vinduet.

WiFi-passord: Åpent nett

 

 

Studentsamfunnet Driv

Stor kafé i det gamle Mackkvartalet i sørenden av Storgata. Jeg er innom klokka 14:30 en mandag. Det er lite folk, og det er jo betryggende all den tid det er et studenthus. De skal jo være på lesesalen og på forelesningen nå. Men noen er innom for en runde på shuffleboardet, et slags curling i miniatyr.

Sorte bord og sorte stoler dekker halve lokalet. Andre halvdelen er sofagrupper. Mindre sittegrupper langs ene veggen med stoler og sofa. Sofaene er plassert slik at det blir små ”avlukker” hvor man sitter litt skjermet - uten å melde seg ut. Her kan man sitte og titte på akademisk kapital in person.

Driv har også allergi-meny med masse snadder, så det er muligheter for alle. Over høyttaleren ruller det singer-songwritermusikk på lavt.

WiFi-passord: uit-guest åpent nett.

 

 

Kafé Globus

Sør i Storgata  med inngang fra hjørnet kommer du rett inn i byens kanskje mest undervurderte kafé. Globus har gode stoler og flere vindusbord. I tillegg har de to Chesterfield-stoler og en sofa av samme type. Akkurat som på gode, gamle Le Mirage. Bare det er jo verdt et besøk innom!

Globus har bevart det gamle tregulvet, og noen av veggene har tømmeret i dagen. Dempet musikk er også med på å gi stedet sjel og å gjøre det hyggelig. Jazz over anlegget mens jeg er innom for min latte til 41 kroner.

På menyen lokker Globus med eksotiske retter fra rundt nesten hele globusen. Marokkansk lam, kyllingsandwich fra Sri Lanka, arabisk linsesuppe og somalisk samosa er noen eksempler.

Det snakkes flere språk innenfor dørene. Det gjøres det over alt i Tromsø, men så er vi jo en internasjonal by. Og dette er tross alt Globus.

 

 

 

De 4 Roser

De 4 Roser er mer enn en gourmetrestaurant i både Harstad og Tromsø. Det er også en ganske så kul kafé i begge byene. I Tromsø kommer du inn glassdøra, og her kan du møte på både TIL-spillere, teatersjefen, filmskapere og Mads Gilbert. Her møtes også næringslivsfolk og småbarnsmødre over en kopp kaffe. God kaffe. Mange legger lunchmøtene sine hit. Man sitter tett innover i lokalet, så de aller hemmeligste samtalene tar du kanskje et annet sted. Musikken er så lav at samtalene kan dyrkes uten å måtte rope.

Kaféen har god mat. De åpner tidlig, så her kan du få frokost også, i tillegg til lunchservering. Det er høye bord med barstoler. Det er lave bord med flyttbare stoler, og det er sofabenk med høy ryggstøtte langs sørveggen. Over sofaen er det et laaangt veggmaleri i sorthvitt. Sofa med høy ryggstøtte langs hele veggen, og stoler på andre siden av de små bordene.

Til venstre innenfor ytterdøra finner du rosens eneste ”vindusbord”. De virkelige vindusbordene er en bardisk med barstoler på hver side av inngangsdøra. Se og bli sett-plassene.

På kveldstid må du en etasje opp for å spise, men restauranten er en av byens absolutt ypperste! Nede i kaféen går det mest i øl og vin.

På toppen av det hele: Det er en av de få plassene i byen hvor du kan parkere rett utenfor kaféen – lovlig – mens du er inne og henter deg en kaffe-to-go. Akkurat den muligheten benytter jeg meg ofte av, selv om en dobbel latte koster meg 45,- kroner. Det er tross alt fortsatt under 50-lappen.

WiFi-passord: de4roser

 

 

 

Emmas UNDER

Denne perlen ligger i underetasjen til gourmetrestauranten Emmas Drømmekjøkken.

Fine fruer spiser sin lunch her. Det gjør også fine menn. Og unge menn og unge damer. Når jeg tar min kaffe latte har TIL-treneren ”gjemt” seg innerst i hjørnet sammen med en journalist. Lokalet ender nemlig opp i en spiss helt innerst. Bildene er tatt en dag huset er fullt av kinesere på bytur.

Det er ingen ting å utsette på den rolige jazzen som smyger seg ut av høyttalerne. Heller ikke maten er det noe å utsette på, selv om prisen ligger i det øvre sjiktet.

Emmas Under har 15 bord, og rundt lunchtid kan det være trangt om plassen. En ypperlig plass å invitere med sin kjære.

Utsikten er rett mot Domkirkas sørvegg. Her er det sikkert planlagt mange bryllup. Kanskje har noen fridd også? Det skulle ikke forundre meg om svaret ble JA. Så romantisk og hyggelig går det nemlig an å ha det her.

Passord: oufcpkesburno

Del med dine venner