Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Budeia i ny drakt.

Etter 25.000 kanelsnurrer var det slutt. Budeia stengte søndagskaféen sin innerst i Kaldfjorden. Nå åpner de opp for overnatting.

I et rødmalt fjøs i landlige omgivelser håper ekteparet Gustavsen/Hallen at det skal bli helårsdrift. 

I over fire år har byfolk og andre valfartet til fjøset i Kaldfjorden hvor Laila Gustavsen har servert fersk kaffe og 25.000 kanelsnurrer de siste årene.

- Alle helgene gikk med til jobbing. Mannen Truls Hallen jobber i TIL og er opptatt de fleste helgene i året, forteller Laila. Med barn på 5 og 9 i huset ble belastningen rett og slett for stor.

- For å spre driften over hele uka gjør vi om, sier Laila. Hun er daglig leder av nye Budeia Lodge Living. Truls er styreleder og vaktmester.

På høyloftet tilbyr Laila og Truls fem soveplasser og fin utsikt til morrakaffen.

Fjøset som huset kaféen er nå gjort om til å huse 8 overnattingsgjester. Et master bedroom med tre soveplasser ligger i hovedetasjen. Der er det også kjøkken og oppholdsrom. Opp trappa til høyloftet har de bygget en sovealkove med fem sengeplasser.

- I underetasjen er det to bad, en infrarød badstue og en sitteavdeling for avslapping etter en dag med naturopplevelser, sier Laila.

Oppholdsrommet og kjøkkenet er hjertet i "reiselivsfjøset" i Kaldfjorden.
Varme farger, gode gamle møbler og ting og tang på veggene preger oppholdsrommet i fjøset.

Fjøset ble satt opp 2001 og er bygget i 1700-tallets byggestil. Den gamle skihelten Pål Gunnar Mikkelsplass har vært innom på gården og satt opp skigarder.

– Vi hadde hest i kjelleren tidligere. Nå er fjøset isolert fra kjeller til pipe, sier Laila.

Den siste tiden har ekteparet gjort litt om på fjøset. -Vi holder på med de siste innredningsarbeider før vi er klare til å åpne.

Det store soverommet i fjøset huser en dobbeltseng og en enkeltseng i andre enden av rommet. Med tidligere langrennsløper Truls som vaktmester blir det selvsagt en og annen gammel ski som utsmykking av veggene.
To bad, badstue og relax-avdeling i kjelleren.

Budeia ønsker å samarbeide med forskjellige reiselivsaktører og satser på helårsdrift.

- Jeg har en ”gammel” bachelor i ”Reiseliv og turisme” fra høgskolen i Finnmark. Det skal bli deilig å ta i bruk kunnskapen jeg innehar om ”Turisme på nord-kalotten”, smiler Laila. Hun driver og knytter til seg kontakter i reiselivet rundt om. Nordlysguider og tur- og skiguider. - Og hvalsafariaktører, men de trenger jeg egentlig ikke, flirer Laila. Hvalene svømmer  forbi like nede i fjæra her, sier hun.

Moderne kjøkken med både el- og vedfyrt ovn for de av gjestene som har kjøkkentjeneste.

Kjøkkenet er moderne og inneholder alt man forventer å finne i et moderne kjøkken. Oppvaskmaskin, kjøleskap og ovn i tillegg til en stor vedfyrt ovn. Og kaffetrakter. Oppe på loftet er det også en kaffemaskin og spisebord med utsikt rett ut i fjorden. I taket henger en prosjektør. De har lagt inn fiber i fjøset.

Kun noen detaljer og brukstillatelsen gjenstår før Laila kan ønske de første gjestene velkommen.

- Vi satser på dem som ønsker ro og stillhet. Og en fantastisk natur -  sommer som vinter, avslutter Budeia.

Del med dine venner