Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Kystens Hus som "brobygger"

Har du sett Tromsøbrua som går rett inn i Kystens Hus.

 

Kysten Hus i Tromsø har jobbet seg sakte og sikkert inn som et hus Tromsø begynner å bli glade i. Sist helg åpnet huset sitt nye akvarium, så nå er selve trekkplasteret fylt med havet skapninger.

For en tid tilbake ble jeg gjort oppmerksom på denne koblingen mellom brua og Kystens Hus i Tromsø. Fra et punkt på Stortorget ser det ut som brua går rett inn i bygget. Jeg ble nysgjerrig på om dette var planlagt fra arkitektens side, eller om det er litt lykke og flaks som har kicket inn.

 

Jeg kontaktet arkitekt Tore Schjetlein som står bak utformingen av bygget!

- Det var et veldig fint og morsomt bilde, er Tores første reaksjon når han får sett ett av bildene. Arkitekten sier at han ikke skal leke journalist, og så gjør han akkurat det: 

- Ser for meg bildet i avisen med følgende overskrift: «Kystens Hus som brobygger». Den tror jeg administrerende direktør Trygve Myrvang I Råfisklaget ville likt!, smiler han, og fortsetter:

- Vi kan nok ikke skryte på oss at dette er en tilsiktet effekt. Det blir nok litt for drøyt. Imidlertid er det veldig morsomt for oss at andre stadig vekk oppdager nye sider ved huset, sier arkitekten. Da har vi greid å skape engasjement, og arkitektur skal engasjere. Hvis det ikke gjør det har vi ikke gjort jobben vår, avrunder arkitekt Tore Schjetlein.

Administrerende direktør i Råfisklaget, Trygve Myrvang er også fornøyd med hvordan Kystens Hus har blitt mottatt.

- Jeg har fått bare hyggelige tilbakemeldinger på huset, sier han. Det er lutter glede! Og særlig etter sist lørdag hvor besøkende fikk både sett på, tatt på og smakt på fisk, smiler Trygve. Direktøren er mer opptatt av innholdet i huset enn eksteriøret.

– Vi må ro i lag og jobbe sammen for at dette skal bli et suksess-hus! Bygget er ikke nok i seg selv, sier Trygve.

Når det gjelder bildet med brua inn i Kystens Hus sier Trygve at symbolikken er fantastisk.

- Kystens Hus knytter resten av (fast)landet til Fiskerinæringen, smiler han. Nå skal vi i gang med å skape nye ting og nye produkter, fortsetter han. Dette er ikke bare et kontorbygg. Vi må ha liv i huset. Fasilitetene er på plass. Nå gjelder det å stå løpet og fylle på med nye idéer for framtidens fiskerinæring, sier Trygve.

Hvordan dette ser ut om noen år?

- Innholdet i huset blir aldri ferdig. Det er en kontinuerlig prosess, sier direktøren. Huset består av en klynge bedrifter som skal være med og bygge framtiden i næringen, avrunder den administrerende direktøren.

Og slik ser indre havn og Kystens Hus ut når man tar et overblikk. Brua lander som den har gjort i 50 år - på Nansens plass.

 

Del med dine venner