Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Tromsø dyrker.

40 kasser med grønnsaker, urter og bær. Midt i byen. Fenomenalt!

Har du fått med deg alle kassene like under Rambergan & St.Hanshaugen?

Velkommen til "Rambergan & St.Hanshaugen urbane nyttehager"!

De fleste kassene er til for fellesskapet. Noen av kassene disponeres av frivillige parselleiere i nabolaget, og Kvamstykket barnehage har egne kasser her.

Kommunen er i gang med å prosjektere området på St.Hanshaugen til park. I mellomtiden har Rambergan & St. Hanshaugen urbane nyttehager tatt området i bruk. Slike nyttehager finnes i byer over hele verden, og denne er en urban utgave med en nordnorsk vri.

Fra tidlig på 1800-tallet og langt inn i på 1900-tallet feiret byens befolkning både nyttårsaften, soldagen og St. Hans på Rambergan. I dag er det mest ugress og noen forvillede stauder under berget.

Nyttehagene er et inkluderende prosjekt for nabolaget og for byen, der alle som vil kan få være med. Det dyrkes mat, men det er også en plass for opphold og lek. ”DYRK TROMSØ” er mulig på grunn av støtte fra Tromsø kommune park og veg, private initiativtakere og frivillige parselleiere.

Kilde: http://www.dyrktromso.no/

Del med dine venner