Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Her endte skituren.

Den siste påskedagen bød ikke akkurat på badeliv i fjæra.

Men noen bare MÅ...

Det tyske venneparet ankom Telegrafbukta med ski. Mannen er på Tromsøbesøk i påsken hos venninnen og Tromsø-studenten Hanna. Ikke lenge etter ankomsten stod gjesten naken i fjæra og klar for bøljan den blå.

6 plussgrader og frisk bris rundt 11 meter pr. sekund var akkurat passe til å ta seg en svømmetur, tenkte han. Ja, han ikke bare tenkte det - han gjorde det.

 

Tyskeren synes ikke å merke at det var Tromsø han var kommet til. Han så ut som en vanlig turist på sydenferie der han labbet ut i ishavet. Kanskje en av byens isbadeklubber har fått seg et nytt medlem?

Litt lenger nord - ved det gamle akvariet - var det Svein Sjøthun som badet. Eller kanskje mer korrekt dusjet. Noe ufrivillig.

Han var ute med en kompis og filmet i godværet ved brygga. Først i fjæra, men brygga fristet mer. Lett framoverbøyd med kamera på strak arm skulle han fange bølgene, men fort snudde det om. Bølgen kom og hilste på han. Med god hjelp fra den friske brisen tok bølgen seg inn over steinmuren og rett i trynet på Svein. - det var bare et infall da jeg så bølgene, fortalte Svein. Og det var et helt enkelt Hd-kamera. Tenkte å lage en liten filmsnutt på siden min, sa han. Kamera har et vanntett etui, men det hadde jeg ikke med. Men det virker fortsatt. Jeg fikk visst bare noen dråper på selve kameraet, sa Svein, som var like blid etter 2. påskedagsdusjen.  

Det var utrolig mye folk langs fjæra i dag. Det var windy, men tempen gjorde at det ikke var iskaldt. Og folk var godt kledt.

Jeg bøtter på med noen flere bilder fra flo og fjæra i Balsfjordvinden i Tromsø.

Stormende forelsket.
Kjør bølgen, men ingen var der for å ri på den.
Noen tok seg tid til en liten portrettserie mellom vindkastene også.
Flere lot seg fasinerer av bølger og skvulp ved det gamle akvariet.
Moloen i Telegrafbukta gjorde også nytten som mottaker av vær og vind fra sør sørvest.
På de fineste sommerdagene fungerer Sørsjeteen som byens lengste "utebar". I dag var det ikke et menneske å se.
Tenk å ha Balsfjordvinden som hjemmeadresse - vær dag - uansett vær...

 

Del med dine venner