Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Gode, gamle Alfheim i ny drakt.

Trekk inn magen og finn fram speedoen. Det er klart for re-åpning av Alfheim svømmehall.

- Fredag klokka 07:00 stiller vi med kaffe og brødskiver, flirer kommunens prosjektleder for renoveringen av Alfheim, Frode Gustavsen.

Etter en periode uten svømmehall i Tromsø er bassenget på gode gamle Alfheim godt som nytt igjen. – Vi har brukt 2,6 millioner på dette prosjektet, forteller Frode. Bassengkaret har fått ny dekke i bunnen. De har slipt ned betongen før det ble lagt på en underduk. Over den har de lagt en ny duk opp til flisene langs kantene. – Duken beskytter betongen, og nå er det potte tett, sier Frode.

- Fargen på duken i bunnen er blå, og med klor i vannet gir det et asurblått inntrykk, forteller prosjektlederen. Nye led-lys  er montert i bunnen og fugene langs kanten oppe på kanten er nye. Dyser og sluker er også skiftet. Alt av teknisk utstyr er fornyet.  Slurpingen i slukene er borte. Benkene langs kanten på sørveggen har fått seg noen strøk maling. Det samme har deler av veggene i hallen.

- Vi har også prøvd å gjøre noe med støyen i hallen, forklarer han. Det er  også montert nye tanker under bassenget som tar vare på varmtvannet. Den tekniske investeringen vil være tjent inn på få år, sier han.

Duken som nå er lagt i bassenget vil vare i 30 år, men hva som skjer etter 2019 er fortsatt uavklart. – Dette kan funke også etter at badelandet er en realitet, sier Frode.

Neste som må gjøres er skifte glassene i fasaden.

- Vi har en våt drøm, smiler Frode. Fasaden er sjaber. Får vi 10-15 millioner vil vi få skiftet glassene i bygget med isolerte glass. Det ville spart masse penger, forteller han.

Sist helg var det innbrudd i svømmehallen. Noe av vinduet som ble knust havnet i bassenget. Jobben med å fjerne glassbitene i vannet gikk til Steinar Eilertsen i Tromsø Undevannsrugby. Med støvbrett og kost ble de store bitene hentet opp. Nå er det en slamsuger som henter opp småbitene før åpningen fredag. Foto: Frode Gustavsen, Tromsø Kommune)

 

 

En ting til; for de som liker å stupe fra stupebrettet. Nå må det gjøres fra 3-meteren. Det lille stupebrettet er fjernet. I alle fall til det kommer mer penger i potten.

 

Del med dine venner