Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

10 minutter fra byen - fastlandet og nordover.

”Alle” i Tromsø sier at de bor 10 minutter fra byen.

"Alle" sier også at naturen ligger 10 minutter fra byen.

Hva finnes egentlig 10 minutter fra byen?

Jeg har tatt turen alle veiene ut av byen for å sjekke.

Klokka startet jeg på bruene på begge sider av Tromsøya.

Denne turen gikk sørover på fastlandet.

 

Stoppeklokka starter ved Ishavskatedralen. Jeg svinger ned og nord under Tromsøbrua. Thomasjord, Lunheim, Kroken. Det samme med Skjelnan. Det var her båtene kom inn med hvalene i gamle dager. Det er ikke mange som vet at Tromsø i disse årene hadde verdens nordligste landbaserte hvalstasjon og kokeri. Det ble nedlagt rundt 1970.

I Movika er det stopp. Nøyaktig 10 minutter tar det å komme seg ut på bygda om du velger denne veien ut av byen. En syklist med el-sykkel er på vei sørover mot byen.

Movika er flittig brukt som startpunkt for skiturer. Her går det passe slakt oppover til Movikvatnet. Det var i dette området de tenkte å legge stadion for skiskyting, men OL kom aldri til Tromsø. Men skiløype har de. En lekker 10-kilometer går opp til Movikvatnet og Tønsnesvarden, og ned Tønsvikdalen og rundt tilbake til Movika. Det er også fint å gå Movika-Tromsdalen over fjellet. De har eget busstopp for dere som tar den turen.

Naust og gårder ligger på rekke og rad langs fjæra og veien. Et byggefelt har fin utsikt mot Kvaløya og Ringvassøya. Utsikt mot sør gir både Tromsøya, Tromsøbrua og Kroken. Folk i Movika vet alltid om skiheisen i Tromsø Alpinpark går eller står.

En dame er ute og lufter bikkja. Ho forteller at det er mye oter i området. Jeg rusler ned i fjæra en tur. Synet som møter meg er nesten for godt til å være sant. USAs nye president ligger og dupper i vannflata. Kun håret er over vann. Dessverre var det for godt til å være sant. Det er bare noen tuer med gress som ligger og duver i vannet.

 

Del med dine venner