Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

10 minutter fra byen - fastlandet og sørover.

 

”Alle” i Tromsø sier at de bor 10 minutter fra byen.

"Alle" sier også at naturen ligger 10 minutter fra byen.

Hva finnes egentlig 10 minutter fra byen?

Jeg har tatt turen alle veiene ut av byen for å sjekke.

Klokka startet jeg på bruene på begge sider av Tromsøya.

Denne turen gikk sørover på fastlandet.

 

 

Fastlandet retning sør 

Jeg starter fra bruhodet i Tromsdalen retning sørover langs E8. Klokka stopper på 10 minutter på nyveien overfor Berg. På E8 er det lite å gjøre annet enn å holde bilen i gang.

Jeg svinger ned på gammelveien ved Hundbergan, og på vei tilbake til punktet for 10 minutter finner jeg både natur, boliger og eiendommer med det vanlige skrotet og utrangerte biler på tunet. En og annen bil passerer, men her regjerer freden og roen denne litt grå formiddagen.

Utsikten er lekker mot sør og vest. Malangsfjell og Kvaløya rett i mot.  En eldre dame rusler langs veien med refleksvest i gråværet, slik man ofte ser det på bygda. En gård har seks hester ruslende rundt i en innhegning nede ved vannet.

Et lite minutt nærmere byen svinger jeg ned mot fjæra. Noen hytter ligger litt for seg selv nede ved vannkanten. Om det var fredelig oppe ved veien er det knapt en lyd nede ved vannkanten. En liten holme er nærmeste nabo. Heldige er de som samler krefter her, selv om de ikke ser byen.

 

Del med dine venner