Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

10 grunner for å velge Tromsø.

Det er jo selvsagt 1000 gode grunner for å velge Tromsø.

Både for å bo her, bosette seg her eller bare for et besøk.

Ser i andre aviser at de kårer de ti beste og dårligste, største og minste og gudene vet hva.

Har listet opp cirka 10 grunner for å velge vårt smykke av en by i nord.

Velkommen til TROMSØ!

For tiden handler de mest om lyset. Mørketidslyset. Og nordlyset. 

Men også om hvalene og fuglene og kaffebarene. Og fjellene. Og havet. Og husene i byen. Og byen. 

Men det aller viktigste, det som gjør Tromsø, er selvsagt folkene.

Tromsdalstinden sniker til seg dagens siste stråler før mørket overtar. Ishavskatedralen, Fjellheisen og Tromsøbrua går aldri av moten. I alle fall ikke på de klassiske bildene av Tromsø. Ja, nå har vi allerede tre gode grunner som taler til Tromsøs fordel. Altså kirka, tinden og lyset.

 

Eventyret er i gang igjen på yttersia av byen. Hvalene er tilbake. Enn så lenge er det bare spekkhoggerne som er innover i fjordene, men også knølhvalene er meldt. Få det med deg, for plutselig tar silda en annen vei inn en annen fjord og eventyret er over.

 

Når du kjører fra byen retning Grøtfjord og Tromvik kommer du til Storvatnet på Grøtfjordeidet. Det svømmer en og annen fisk i vannet, og tidvis gir naturen fantastiske speilbilder i vannet. Fortsetter du kommer du ned til Grøtfjorden. Badestranden er en av de fineste vi har i nord (helt objektivt). Kjører du videre kommer du til ny strand og til Tromvik, Rekvik og fantastiske toppturmuligheter. Turen tar under en time i bil fra bysentrum.

 

Lyset i Tromsø er fullt på høyde med både lyset på Skagen i Danmark og solnedgangene i Karibien. Til tider er det i en helt egen divisjon. Særlig i tiden før sola forsvinner eller når den er på vei tilbake i begge endene av mørketiden. Altså den tiden vi er inne i nå. Midnatssola og nordlyset er også lys som taler til fordel for Tromsø.

 

I Tromsø finner du landets best bevarte selfangstskute. MS ”Polstjerna” har vært utstilt i ”glassmonter” siden 2004. Tørrdokken er for å bevare skuta, og bygget ligger vegg i vegg med Polaria i sørbyen. Skuta og monteret er et yndet fotomotiv i all slags vær. Også i tåke som på mitt bilde. 

 

Fjellheisen har investert mange millioner det siste året og kunne åpne dørene til de nye gondolene i april i år. Også øvre og nedre stasjon har fått ansiktsløft, men mest av alt er det maskineriet som er oppgradert. Gull for byen - både for fastboende og tilreisende. Og fra toppen ser du hele byen og riket utenfor. Med andre ord utsikt i verdensklasse.

 

For de som ikke ønsker å ta Fjellheisen opp eller ned, har vi vært så heldige å få en "ny" vei til toppen. Tromsø kommune hyret inn ekte mannfolk fra Nepal. Sherpaene er godt i gang med å bygge en steintrapp fra Tromsdalen og opp til Fjellheisens toppstasjonen. Sherpaene startet opp i år, og kommer tilbake til neste år for å ferdigstille "Sherpa-trappa". En attraksjon i seg selv - disse trinnene.

 

Prestvannet midt oppe på Tromsøya er en perle som holder vann både sommer og vinter. Her leveres et øredøvende fugleliv og stillhet. Sett deg på en benk og tenk på ingen ting. Gå ut på isen om vinteren (sjekk om isen er sikker på skiltet ved vannet). Legg deg på rygg og nyt nordlyset. 

 

Buktafestivalen i Telegrafbukta er kjent langt utenfor landets grenser. Man trenger (nesten) ikke sjekke hvem som spiller på de tre scenene. Her handler det like mye om å se og bli sett, til stor frustrasjon for de som er der KUN for musikken. I tillegg har vi selvsagt en mengde andre festivaler å by på. Nervner Rakettnatt, Nordlysfestivalen og TIFF, men festivallista er laaang i Tromsø!

 

I disse dager flommer sosiale medier over av grønne bilder. Nordlyset gjør at hele verden ønsker seg nordover, og en av de aller beste plassene å oppleve dette er selvsagt: trommevirvel..... TROMSØ!

 

Tenker jeg avrunder akkurat her med billedbeviset på at Tromsø er GULL!

 

Del med dine venner