Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Soupmaker eller ei!

I dag tester vi en ny duppeditt til kjøkkenet. Philips har kommet opp med en blanding av kokekar og stavmikser, og har gitt den det selvforklarende navnet Soupmaker. Behøver vi egentlig ennå en maskin på kjøkkenet? Det ville vi finne ut. I utgangspunktet er Espen og Niels litt delt i dette spørsmålet. Espen er nok mer konservativ, og tilhenger av opprinnelige, enkle og velprøvde metoder. Niels derimot, elsker nye og spennende dingser! 

Det kan virke enkelt når det handler om suppe. Men det er det ikke. Suppe er et fullgodt måltid og en form for mat som har vært tilstede i ualminnelige tider. Forskere har funnet suppe i en gryte i Kina som de mener er 2400 år gammel, og suppe som mat har hørt med til hverdagsmaten som eneste rett gjennom flere århundrede.

I løpet av 1800 tallet endret suppen seg plutselig. De rike og velstående ønsket seg noe som var mer spesielt og annerledes, og den klare suppen - consommé eller buljong -  ble født. Dette er ren kraft som krever lang tilberedelsestid og som gir lite ut av mye, men smaker himmelsk.

Soupmakeren putrer for seg selv i et hjørne men du gjør noe annet.

Hvert land har sin egen suppeutgave. Russland har sin borsjtsj, Italia har minestrone, Frankrike har sin løksuppe og i Spania finner vi gazpacho. For ikke å snakke om alle suppetyper fra Asia.

Men tilbake til Soupmakeren. Er den mer enn bare ”nok et heftig og ubrukelig kjøkkenredskap?” 

En Soupmaker er et relativt nytt produkt for de slappe og/eller travle (og det er vi jo), og koster rundt tusen-lappen. Den lover å lage inntil 1,2 liter suppe eller smoothie uten mye arbeid for oss, og har hele fem forhåndsprogrammer.  Men spørsmålet er allikevel -trenger vi dette vidunderet?

Svaret er like enkelt som det er å lage suppe. Dette er gøy, og resultatet blir veldig bra! Soupmakeren står og brummer i bakgrunnen av seg selv mens du gjør noe helt annet, som å forberede hovedretten. Det er enkelt, renslig og en elegant måte å skape deilig mat på.

Har du en smule kreativitet er anvendelesmulighetene enorme! Du kan kreme med poteter, fløte, bruke sopp, grønsaker osv osv. Det er egentlig opp til deg å teste ut, og med en Phillips Soupmaker kan du gjøre det nesten uten å vaske hendene.

Her er to enkle oppskrifter, tilpasset suppemaskinen, du kan starte med for å imponere dine gjester.

Du får glatt fire porsjoner (muligens også seks personer) om du bruker dette som forrett.

Husk å pynte suppen!

 

Soppsuppe med pepper

En suppe som er rask og enkel å lage og som smaker godt.

Finhakk ca 150 g champignon  og smekk oppi soupmakeren. (Du kan gjerne bruke annen sopp som du steker litt med smør i pannen først, men med champignon trenger du ikke å gjøre dette). Finhakk noen biter løk og en god bit purre (200 g) som går samme veien. Slipp en teskje salt og godt med pepper over og fyll opp med kyllingkraft (eller buljon) til du når merket som står på innsiden av Soupmakeren. Hell gjerne en skvett portvin oppi før du setter på lokket og trykker på knappen for Smooth. Tyve minutter senere har du en fantastisk suppe. Hell den i små skåler og drypp litt trøffel olje eller knus sprøe baconbiter over. Server og vær stolt.

 

Deilig grønnfarge.

Asparges og vårløksuppe.

Skjær en bunt asparges i biter (2-3 cm) og en bunt oppkuttet vårløk og myk i en stekepanne med smør. Hell oppi Soupmakeren sammen med 200 g potetbiter (rå potetbiter). 100g finkuttet løk og kyllingbuljong (har du kjøttbuljong kan dette også brukes). Rør og bland med en skje i Soupmakeren før du trykker på knappen for Smooth. Etter tyve minutter har du en flott suppe med et nydelig grønnskjær. Tilsett en hvit fløteskvett og dryss over litt fersk timian og du er kveldens helt.

Server alt dette med fersk baguette, eller et godt dansk rugbrød. Til suppen nyter du et glass kald riesling eller en kald pils? Ha en fortreffelig kveld.

Espen og Niels

Del med dine venner