Varselmelding

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)

Mer godt nytt om Skreien

Har du Skeiet ut i jula, kan du Skreie deg inn i det nye året.

"Hver gledesstund du har på jord, betales skal med sorg", Pøh! -sier nå vi!

Etter kanskje en i overkant kaloririk jule- og nyttårsfeiring føles det bra å spise litt lettere kost. Sverger du til selvpining i form av en eller annen diett, er også skreien godt nytt, full av proteiner og nesten uten karbohydrater som den er. Godt er det også. Så da kan vi kose oss videre ut i det nye året med den aller beste samvittighet.

Hos Eide Handel i Eidkjosen får du blodfersk skrei fra havet, som er dratt opp i båten samme dag som du kjøper den i butikken hos oss.

Følg Eide Handel på Facebook for flere skrei-nyheter! 

Selv om torsken er på sitt feiteste, er det sunt fett og godt for hele kroppen. Fersk skrei, lever og rogn kan du nyte i store mengder og til og med smelle ned en lavkarbo øl og en gammel Oppland om du vil. Er du innbitt ketolytiker (les: lavkarbotype) kan du også provosere de tradisjonelle slankerne med smeltet smør. Det er rett og slett et nydelig måltid mat for en dedikert lavkarboholiker.

Slik lager du ketolyse-mølje.

1 god skive torsk, noe rogn og lever samt blomkål, smør, et egg, persille og sennep er alt man trenger.

I godt saltet vann lar man rogn og lever småkoke 3-4 min, så har man i fisken og skrur ned varmen slik det så vidt koker i 8 min. I mens blandes et hardkokt, hakket egg med smeltet smør og hakket persille. Det er sausen.

Sterk, usøtet sennep til og kokt blomkål eller brokkoli og middagen er klar.

Men glem ikke et par bokser lavkarboøl og en gammel oppland. Det gir både god stemning og gjør at maten glir lettere ned.

 

Del med dine venner